ΦΡΙΚΗ Ουγκάντα: ομαδικός βιασμός 15 χριστιανών γυναικών από ισλαμιστές μέσα σε ναό

Αναδημοσίευση από: dimpenews.com

Σοκ στην Ουγκάντα.Ομαδικός βιασμός 15 γυναικών χριστιανών που κλείστηκαν στην εκκλησία τους από ισλαμιστές.

Το Info Chrétienne στις 18 Δεκέμβρη παρέπεμπε στην ιστορία του εκπαιδευτικού ισλαμικής πίστης Malik Hygenyi, που έγινε χριστιανός. Αυτό το γεγονός έκανε να ξεσπάσει ένα σερί βίαιων αντιδράσεων στην φονταμενταλιστική ισλαμική κοινότητα και διάφορες επιθέσεις στράφηκαν και διάφορες επιθέσεις εκδηλώθηκαν κατά της χριστιανικής κοινότητας.

Η επίθεση που αναφέρεται σήμερα φαίνεται ότι ενάσεται στο ίδιο πλαίσιο αντιδράσεων που στοχοποιεί την χριστιανική κοινότητα στην Α Ουγκάντα. Στις 15 jΓενάρη 2017 ένας πάστορας και 8 χριστιανοί φέρονταν εξαφανισθέντες μετά από επίθεση που διαπράχθηκε από μια ομάδα μουσουλμάνων κατά τη διάρκεια μιας προσευχής. Οι 90 επιτιθέμενοι άνδρες εισέβαλαν στην αίθουσα προσευχής της εκκλησίας Katira κλείδωσαν το εκκλησίασμα χτύπησαν 80 μέλη που ήταν παρόντα με μπαστούνια και βίασαν 15 χριστιανές σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Ο πάστορας Moses Mutasa βρισκόταν εκτός και συζητούσε με ξένους επισκέπτες. Ο πάστορας Musa Mukenye, υπεύθυνος πολλών περιοχών της Iki-iki, εμπιστεύεται στις τοπικές αρχές και στην αστυνομία ότι δεν ξέρουν τι του συνέβη:

“Δεν ξέρουμε αυτό που συνέβη στον πάστορά μας. Μπορεί να σκοτώθηκε ή να είναι όμηρος”.

Η πλειοψηφία των πιστών που κλείστηκε στην εκκλησία ήταν γυναίκες. Η αστυνομία έφαθσε 2 ώρες μετά την αρχή της επίθεσης. Πολλά μέλη της χριστιανικής κοινότητας τραυματίστηκαν καθώς αποπειράθηκαν να διαφύγουν. Οι επιτιθέμενοι ήταν μουσουλμάνοι της περιοχής.Η αστυνομία βρήκε στον τόπο της επίθεσης φυλλάδια που κατηγορούσαν τον πάστορα ότι προσηλυτίζει τους μαουσουλμάνους απειλώντας να πραγματοποιήσει και άλλες επιθέσεις.

« Γυναικεία ρούχα βρέθηκαν μέσα και έξω από το κτίριο της εκκλησίας, «δήλωσε ένας αξιωματούχος της εκκλησία, ενώ οι γυναίκες που κακοποιήθηκαν μεταφέρθηκαν σε κλινική για θεραπεία.

Στις 22 Γενάρη και καθώς οι εντάσεις οξύνονταν μια συγκέντρωση έλαβε χώρα μεταξύ των εκπροσώπων διαφόρων θρησκειών,χριστιανών,μουσουλμάνους και διευθυνότων της τοπικής αστυνομίας. Οι χριστιανοί σχεδίαζαν να καταστρέψουν το τοπικό τζαμί αλλά ο πάστορας Mukeyne, πρότεινε μια στάση συγχωρετική και επιστροφή στην ηρεμία.Πρόσθεσε:

“ Πρέπει να αφήσουμε τη διακιοσύνη στις αρχές. Αυτή η πράξη είναι άσχημη και η αστυνομία δεν θα όφειλε να καθυστερήσει να συλλάβει τους επιτιθέμενους και να τους οδηγήσει στην δικαιοσύνη”.infochretienne 2.1.17
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail