Εξέλιξη Σταθμός - Κοινοί ρωσοτουρκικοί βομβαρδισμοί με το "ok" της Συρίας

Freepen.gr - Εξέλιξη σταθμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρώτη ρωσοτουρκική αεροπορική επιχείρηση σε βάρος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με το πράσινο φως της Δαμασκού.

Συγκεκριμένα η Αεροδιαστημική Δύναμη της Ρωσίας και η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας διηξήγαγαν την πρώτη κοινή επιχείρηση κατά της ISIS στα περίχωρα της Αλ-Μπαμπ στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπίου.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε πριν την επιχείρηση ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, αντιστράτηγος Sergei Rudskoi σε δημοσιογράφους:

«Η αεροπορική επιχείρηση, που συμφωνήθηκε με την κυβέρνηση της Συρίας, περιελάμβανε εννέα πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων Sukhoi Su-24M, τέσσερων Sukhoi Su-25 και ενός βομβαρδιστικού Sukhoi Su-34, καθώς και τέσσερα F-16 και τέσσερα F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας. Ένα σύνολο των 36 στόχων σχεδιάζεται να χτυπηθεί»

Σύμφωνα με το Rudskoi, όλοι οι στόχοι της επιχείρησης είχαν καθοριστεί από τα Γενικά Επιτελεία των δύο χωρών και τις αεροπορικές διοικήσεις ενώ το τελευταίο διήμερο είχαν πραγματοποιηθεί πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την αναγνώριση στόχων.

Τι σηματοδοτεί άραγε αυτή η αλλαγή; Την πρόσδεση της Τουρκίας στο άρμα του Πούτιν; Την πρώτη επίσημη συνεργασία Αγκυρας-Δαμασκού με μεσάζοντα τη Μόσχα μετά από αρκετά χρόνια;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail