Συγκλονίζουν οι Σύριοι στρατιώτες στο Deir Ezzor: Προσευχηθείτε για μας. Ή θα νικήσουμε ή θα μαρτυρήσουμε

Του Στρατή Μαζίδη

Συγκλονίζουν οι Σύριοι στρατιώτες από το Deir Ezzor και την ηρωική την οποία δίνουν τόσο για να κρατήσουν το ζωτικής σημασίας στρατιωτικό αεροδρόμιο υπό τον έλεγχό τους όσο και να αποκαταστήσουν τη σύνδεσή του με την πόλη.

Πληροφορίες της ισραηλινής debka αναφέρουν ότι ένας από τους λόγους της επίθεσης των τζιχαντιστών της ISIS ήταν η αποδυνάμωση θέσεων του στρατού μέσα στην πόλη καθώς δυνάμεις του κινήθηκαν βόρεια της Παλμύρα εν όψει των εκεί σχεδιαζομένων επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση η μάχη είναι σφοδρή με την ISIS να εξαπολύει δεκάδες βομβιστές αυτοκτονίας στις γραμμές του συριακού στρατού και της πολιτοφυλακής (NDF).

Αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκαν δεκάδες αεροπορικές επιδρομές της Συριακής και της Ρωσικής Αεροπορίας.

Την ίδια στιγμή οι στρατιώτες από το Deir Ezzor στέλνουν το δικό τους μήνυμα το οποίο διαδίδουν Σύριοι ακτιβιστές με το παράπονό τους ότι ενώ η πόλη δέχεται επίθεση και άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους, κανείς δε συγκινείται από τη διεθνή κοινή γνώμη.

«Έχουμε δύο επιλογές. Ή νίκη ή μαρτυρικό θάνατο. Προσευχηθείτε για μας»


Σε άλλο πάλι μήνυμά τους αναφέρουν:

«Υπερασπιζόμαστε τη Συρία από τους τρομοκράτες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η μάχη είναι στη Συρία σήμερα. Αύριο στην Ε.Ε.»


Παρά τη δυσκολία της μάχης και τα όσα μεταδίδει το Amaq της ISIS, ο στρατηγός-θρύλος, Ισάμ Ζαχρεντίν σε επικοινωνία του με Σύριο δημοσιογράφο απόψε το βράδυ έκανε λόγο για σπουδαία δουλειά της αεροπορίας και σημείωσε ότι «θα κερδίσουμε τη μάχη».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail