Μουζάλας: "Από Μάρτιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε πρόσφυγες-μετανάστες"

Τη χορήγηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αντί για συσσίτιο από το Μάρτιο σε πρόσφυγες και μετανάστες (λογικά παράτυπους) ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στον ΣΚΑΙ.

Για την ακρίβεια, είπε πως θα λαμβάνουν συμβολικά 1 ευρώ λιγότερα από όσα παίρνει μία ελληνική οικογένεια για συμβολικούς λόγους.

Ο υπουργός έκανε λόγο για μια πανευρωπαϊκή πρακτική όσον αφορά τη χρηματική βοήθεια.

Ωστόσο τίθεται το ερώτημα αν η χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος λειτουργήσει ως ανοικτό προσκλητήριο, όπως ακριβώς είχε συμβεί με τη ρήση της προκατόχου του κ. Μουζάλα, Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι όποιος δηλώνει πρόσφυγας, θα λαμβάνει εξάμηνη άδεια παραμονής.

Πως θα ανταποκριθεί-αντιδράσει σε μια τέτοια εξέλιξη το ελληνικό κράτος το οποίο στερείται δομών και μηχανισμών, ενώ παράλληλα έχει αντικατασταθεί σε πολλές λειτουργίες του από διάφορες και ενίοτε περίεργες ΜΚΟ στα νησιά;

Το επίμαχο απόσπασμα ξεκινά από το 9:46

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail