Ο Ακιντζί μας το είπε κατάμουτρα…Θέλουμε προεδρία και Τουρκικά Στρατεύματα στη Κύπρο!

Αναδημοσίευση από: veteranos.gr

Σε ομιλία του κατά την χθεσινή εκδήλωση μνήμης στα κατεχόμενα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 33 χρόνων από τον θάνατο του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Φαζίλ Κιουτσιούκ, ο Ακιντζί αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στης διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού λέγοντας ότι, στην φόρμουλα που θα συζητηθεί στη συνέχεια πρέπει να υπάρχει και η ασφάλεια που παρέχει η Τουρκία.

Όπως είπε ο Ακιντζί, «θέλουμε ένα ίσο, ελεύθερο και ασφαλές νησί», συμπληρώνοντας ότι, η ασφάλεια που παρέχει η Τουρκία θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο ενώ η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων, μετά και την εξεύρεση μιας λύσης δεν είναι άλλη από την Τουρκία.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης το ξεκαθάρισε και μας το είπε κατάμουτρα… Προεδρία εκ περιτροπής και Παραμονή στη Κύπρο των Τουρκικών Κατοχικών Στρατευμάτων για να αισθανόμαστε ασφαλείς!

Αναφερόμενος και στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας, ο κ. Ακιντζί είπε ότι στο σύνταγμα του 1960 οι Τουρκοκύπριοι κατείχαν την θέση του βοηθού προέδρου όμως σύμφωνα και με τα σημερινά δεδομένα με την επίλυση του Κυπριακού στη βάση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας θα πρέπει οι Τουρκοκύπριοι να έχουν το δικαίωμα στην προεδρία με το σύστημα της εκ περιτροπής προεδρίας.

Χθες επίσης απέρριψε το Χάρτη που παρέδωσαν οι Ελληνοκύπριοι…Τι άλλο δεν καταλαβαίνει ο Ανασταστιάδης;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail