Τουρίστες έρχονται. Λεφτά δεν αφήνουν…

Αναδημοσίευση από: toxrima.gr

Η τουριστική κίνηση αυξήθηκε κατά 6,1% αλλά οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 7,9%.

Τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2016 δείχνουν ότι στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο ανήλθε σε 10,258 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 11,269 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015, σημειώνοντας κάμψη 9%.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την ΤτΕ, οφείλεται στη μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 1,007 δισ. ευρώ ή 7,9% και στην αύξηση των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 5 εκατ. ευρώ ή 0,3%.
Από την πλευρά της, η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων ήταν αποτέλεσμα κυρίως της πτώσης της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 75 ευρώ ή 13,2%, καθώς η εισερχόμενη κίνηση ταξιδιωτών αυξήθηκε κατά 6,1%.

Μείωση κατά 8,8% παρουσίασε η δαπάνη ανά διανυκτέρευση, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής διαμορφώθηκε στις 7,2 διανυκτερεύσεις, μειωμένη κατά 4,9%. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων παράλληλα, παρουσίασε αύξηση κατά 1,0%.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail