Στην αγκαλιά του Βλαδίμηρου ο Ερντογάν - Η Τουρκία απέρριψε αεροπορική βοήθεια των ΗΠΑ στη Συρία

Freepen.gr - (almasdar) Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο NBC ότι η Τουρκία απέρριψε πρόταση για αεροπορική υποστήριξη από τις ΗΠΑ για τα στρατεύματά της που μάχονται την ISIS στη Συρία, ζητώντας αντ' αυτού την από αέρος συνδρομή της Μόσχας.

Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία δεχόταν την αεροπορική υποστήριξη των Ρώσων, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο και ως εκ τούτου απέρριψαν τις προτάσεις για βοήθεια από το Συνασπισμό των ΗΠΑ σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Ωστόσο το Δεκέμβριο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει πως οι ΗΠΑ είχαν αποτύχει να τηρήσουν την υπόσχεσή της αεροπορικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις της Άγκυρας στη Συρία και την πόλη της Αλ-Μπαμπ.

Εντούτοις ούτε η ρωσική αεροπορική βοήθεια έχει καταφέρει να βοηθήσει τον τουρκικό στρατό, ο οποίος έχει κολλήσει στην Αλ-Μπαμπ μετρώντας σημαντικές απώλειες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail