Γιατί δε θα κατανοήσω ποτέ τους Ελληνες φασίστες που αυτοαποκαλούνται αριστεροί, διεθνιστές ή και τα δύο

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Δεν θα μείνω στην ιστορία με τους νεοσύλλεκτους Αλβανικής καταγωγής ούτε θα γενικεύσω, η στάση Ελλήνων φασιστών που αυτοαποκαλούνται αριστεροί ή διεθνιστές και δεν είναι τίποτα από τα δυο είναι πιο σημαντική για μένα.

Είναι οι ίδιοι που δεν σταμάτησαν ποτέ να υπερασπίζονται κάθε ξένο φασισμό.

Οι ίδιοι που βρίσκουν δικαιολογίες για τον γενοκτόνο Κεμάλ, γιατί δεν είχαμε καμιά δουλειά στη Μικρά Ασία. Εννοείται ότι Έλληνες Αρμένιοι Κούρδοι Ασσύριοι δεν είχαν κανένα δικαίωμα να ζητήσουν ελευθερία από τους Οθωμανούς κατακτητές που συνεργάζονταν από την αρχή με τη Γερμανική αυτοκρατορία που ήθελε να εξαφανίσει τους Έλληνες και τους Αρμένιους που τους θεωρούσε οικονομικούς ανταγωνιστές. Έπρεπε να καθίσουν φρόνιμα να εξολοθρευτούν σύμφωνα με το εκπεφρασμένο σχέδιο των Νεότουρκων από το 1911. Απολογητές του εμπνευστή του Χίτλερ Κεμάλ, και της ιμπεριαλιστικής Γερμανίας.

Είναι οι ίδιοι που έχουν στα χέρια το αίμα των Κούρδων που εκτοπίζει και δολοφονεί ο μετριοπαθής ισλαμιστής Ερντογάν, καθώς ποτέ δεν έπαψαν να βρίσκουν δικαιολογίες για τον τουρκικό φασισμό, αναζητώντας μάταια ταξικά αδέρφια που ήταν πάντα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν είναι τυχαίο ότι αριστερά έντυπα είδαν νίκη της δημοκρατίας τη βραδιά του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Είναι οι ίδιοι που το 1989 δεν άφησαν τον μητροπολίτη Σεβαστιανό να μιλήσει για την καταπίεση της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου ορμώντας στο αμφιθέατρο στο Γουδί και φωνάζοντας το γνωστό αντιιμπεριαλιστικό σύνθημα «τα Αλβανικά σύνορα θα φτάσουν ως την Λαμία».

Οι ίδιοι φασίστες που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για την παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας (ούτε οι Αλβανοί σας σύντροφοι παρεμπιπτόντως, τι περίεργο!)

Οι ίδιοι που δεν ξέρουν τη διαφορά πρόσφυγα και παράτυπου οικονομικού μετανάστη προσβάλλοντας τους πρόσφυγες και βοηθώντας τους καταπιεστές τους.

Οι ίδιοι που θεωρούν προσβλητική την απαγόρευση του μπουρκίνι αλλά όχι τους ισλαμιστές που πουλάνε γυναίκες και παιδιά Γιεζίντι για σκλάβους στον 21ο αιώνα.

Από τη μια οι φασίστες ψευτοαριστεροί, τα καλύτερα δεκανίκια του ιμπεριαλισμού και του πιο άγριου καπιταλισμού, από την άλλη οι αφυπνισμένοι που χειροκροτούν κάθε φασίστα που ονειρεύεται να φέρει τον πιο άγριο φεουδαρχικό μεσαίωνα επειδή ενημερώνονται από τη Ρωσική προπαγάνδα και νομίζουν ότι είναι αφυπνισμένοι, και τέλος οι καθαροί ναζί. Και οι τρεις κατηγορίες αποτελούν το ίδιο μαγαζί, και το κακό είναι ότι δεν φαίνεται καμία εναλλακτική απέναντι στην κατεύθυνση που αυτό το μαγαζί οδηγεί την ανθρωπότητα, στον αγριότερο μεσαίωνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail