Χιονισμένοι και παγωμένοι εύζωνες στο Σύνταγμα να φυλάνε τι;

Του Στρατή Μαζίδη

Το γύρο του ελληνικού διαδικτύου έκαναν οι φωτογραφίες των ευζώνων που στέκονταν ακίνητοι φρουροί μέσα στο χιόνι και την παγωνιά, υποβοηθούμενοι παράλληλα για να μη σωριαστούν στον πάγο, έξω από τη Βουλή.

Δεν ξέρω αν είμαι ισοπεδωτικός και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη, αλλά τι εξυπηρετούν πλέον αυτά;

Έχουμε εύζωνες να στέκονται ακίνητοι έξω από τη Βουλή, να φυλάσσουν τι;  Όσους εργάζονται και ψηφίζουν ενάντιά μας;

Στη Μεγάλη Βρετάνια πχ όπου υπάρχουν οι γρεναδιέροι, εκτός του ότι είναι μια χωρά με υψηλό νόημα πολλών συμβολισμών, έχουμε και ένα ανεξάρτητο κράτος το οποίο δε χάνει ποτέ την ευκαιρία να το διατρατώνει.

Οι εύζωνες, τα παιδιά δηλαδή του ελληνικού λαού φυλάσσουν ένα άδειο κουτί, ένα κενό κτίριο όσον αφορά την παραγωγή δημοκρατίας και νομοθετικού έργου προς το καλώς εννοούμενο συμφέρον της Ελλάδας και του λαού.

Πιο πολύ εξυπηρετούν τις φωτογραφικές ανάγκες περαστικών τουριστών.

Κάποτε υπήρχαν έννοιες, αξίες και ισχυροί συμβολισμοί σε αυτήν εδώ τη χώρα. Παράλληλα μέσα από την Ελληνική Βουλή πέρασαν πολιτικοί με ανάστημα και κότσια ασχέτως κόμματος και ιδεολογίας.

Σήμερα τι ισχύει από όλα αυτά; 

Στη ζωή πρώτα κατακτάς κάτι και ύστερα το προστατεύεις.

Η δημοκρατία την οποία υποτίθεται ότι φυλάσσουν οι εύζωνές μας, έστω συμβολικά, έχει δολοφονηθεί προ πολλού. Και όχι συμβολικά...

Πρέπει να την αναστήσουμε...και μετά φυσικά να τη διαφυλάξουμε σε όλα τα επίπεδα. Φωτεινός φάρος σε αυτό, ας είναι αυτά τα παιδιά που κάνουν το καθήκον τους υπό όλες τις συνθήκες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail