Η Πόλα Ρούπα έκανε πολλά αλλά έχε το νου σου στο παιδί γιατί αν γλυτώσει...

Του Στρατή Μαζίδη

Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη. Έχει κάνει σίγουρα πολλά τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία δεν απόδεχεται αλλά καταδικάζει.

Το μόλις 6 ετών παιδί της όμως δεν είχε κάνει κάτι εκτός ίσως από καμιά σκανδαλιά στο σαλόνι ή την κουζίνα.

Πάρα ταύτα πήραν και το παίδι και το έθεσαν σε "προστασία", διότι αυτό το κράτος όπως μεριμνά για όλους εμάς, φροντίζει και για το παιδί του Μαζιώτη και της Ρούπα.

Απέναντι στο κύμα δημοσιευμάτων και σχολίων, το υπουργείο Δικαιοσύνης έσπευσε απολογητικά να ανακοινώσει:

«Σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες», υπογραμμίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Και καταλήγει: «Ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

Δηλαδή δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης. Δε συνελήφθη αλλά τέθηκε σε προστασία. Κινδύνευε; Από τι; Αφού αν υποθέσουμε ότι η μητέρα του μπορεί να το έθετε σε κίνδυνο, δεν μπορεί να το κουνήσει...ρούπι.

Το πρόβλημά μας είναι οι λέξεις σε αυτή τη χώρα και όχι η πραγματικότητα. 

Το παιδάκι συνελήφθη/ξεσυνελήφθη, μεταφέρθηκε σε ένα άγνωστο χώρο, ολομόναχο. Δηλαδή από το ένα σοκ της σύλληψης της κακοποιού μητέρας του, που για όλους εμάς είναι ένα επικίνδυνο στοιχείο αλλά για αυτό είναι η μητέρα του, στο σοκ μιας θεσμοθετημένης τρόπον τινά αρπαγής με τη μάνα να δηλώνει άγνοια για το που βρίσκεται και τη γιαγιά του με τη θεία του να μην μπορούν να το δουν;

Τι θα κρίνουν τα «θεσμοθετημέμα όργανα»; Ότι είναι καλύτερα με ξένους σε ένα ψυχρό κρατικό ίδρυμα που έχει παρατηθεί εντελώς στα χρόνια του μνημονίου και όχι με τη γιαγιά του ή τη θεία του; Πώς μπορεί να προκύψει κάτι τέτοιο;

Τα ιδρύματα υπάρχουν για να αδειάζουν και να μας θυμίζουν πως κάποια πράγματα δεν τα κάνουμε καλά. Να μας υποδεικνύουν το κενό που πρέπει επιτέλους να καλύψουμε.

Ελπίζω το κράτος να μην αποτύχει ξανά όπως το έπραξε με τη Ρούπα. Η συλληφθείσα έχει τελειώσει μαθηματικός και η δράση της δείχνει ότι σίγουρα διαθέτει μυαλό. Δυστυχώς όμως το κράτος αντί να χρησιμοποιήσει επί το καλό του κοινωνικού συνόλου αυτό το μυαλό και την ανησυχία του, το έστρεψε εναντίον του. Όχι δε δικαιολογώ σε καμία περίπτωση τα όσα έκανε η Ρούπα, απλά προσπαθώ να ερμηνεύσω. 

Πως το είχε πει ο Ιερώνυμος; Είστε η αποτυχία μας...

Ας μην επαναλάβει η Πολιτεία το ίδιο σφάλμα με το παιδί. Χρειαζόμαστε τα παιδιά και την επανάσταση που φέρνουν με την αθωότητά τους. Γιατί τα παιδιά είναι καθαρά, αγνά και έχουν όνειρα. 

«Γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα!».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail