Σε κίνδυνο το Ντέιρ Εζόρ - Γιατί πρέπει πάση θυσία να αντέξει η Συριακή Αντίσταση

Του Στρατή Μαζίδη

Το μεγαλύτερο κίνδυνο από την έναρξη της πολιορκίας του Ντέιρ Εζόρ το Δεκέμβριο του 2014 και της αεροπορικής βάσης αντιμετωπίζει ο Συριακός Στρατός και οι Λαϊκές Δυνάμεις Αμυνας.

Εδώ και λίγα 24ωρα διεξάγεται σφοδρή μάχη στο τμήμα που βλέπετε στο χάρτη με επιθέσεις κατά κύματα των ισλαμιστών του ISIS με σκοπό να αποκόψουν την επικοινωνία ανάμεσα στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης με το στρατηγικής σημασίας στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Με τον τρόπο αυτό η ISIS επιθυμεί να σταματήσει τη γραμμή τροφοδοσίας της βάσης.

Οι τζιχαντιστές επιτίθενται ως συνήθως κατά κύματα προσπαθώντας να σπάσουν τις γραμμές άμυνας.

Ο στρατός πέτυχε να ανακτήσει τον έλεγχο σε αρκετά σημεία όπως το νοσοκομείο Ασαντ. Επιπλέον συνδράμουν από αέρος η Ρωσική και η Συριακή Αεροπορία βομβαρδίζοντας θέσεις της ISIS από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ωστόσο μέσω Amaq η ISIS ισχυρίζεται με νεώτερες αναρτήσεις της πως κατάφερε να σπάσει στα δύο την ελεύθερη περιοχή του Ντέιρ Εζόρ και ουσιαστικά να θέσει υπό ξεχωριστή πολιορκία το στρατιωτικό αεροδρόμιο.



 

Είναι φανερό ότι η παρουσία του Συριακού Στρατού τόσο στον ανατολικό νότο (Ντέιρ Εζόρ) όσο και τον ανατολικό βορρά (Καμισλί-Χάσακα) στέκεται τροχοπέδη στα σχέδια τεμαχισμού της Συρίας. Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να αντέξει η Συριακή Αντίσταση.

Άλλη μια συνέπεια της ρωσικής απαγκίστρωσης στις αρχές του 2016 η οποία πρακτικά δεν επέτρεψε στις Συριακές Δυνάμεις μετά την τότε απελευθέρωσης της Παλμύρας να κινηθούν προς το Ντέιρ Εζόρ.

Όπως σημειώνουν Σύριοι ακτιβιστές, η ISIS το τελευταίο δίμηνο έχει επωφεληθεί τα μέγιστα μετά από εκείνον τον "κατά λάθος" βομβαρδισμό του συριακού στρατού από αεροσκάφη του Συνασπισμού των ΗΠΑ.

Εντελώς πάλι "συμπτωματικά" ανακοινώθηκε σήμερα από τις κουρδικές SDF η δημιουργία στρατιωτικού συμβουλίου του Ντέιρ Εζόρ.

Το αμερικανικό σχέδιο τεμαχισμού της Συρίας σε πλήρη εξέλιξη. Η πρώτη φάση ήταν η Παλμύρα. Ο Πούτιν κοιμάται ή κάτι άλλο συμβαίνει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail