Πληρώστε κορόιδα!

Αναδημοσίευση από: newpost.gr

ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ
Διαβάζω πως το Ειρηνοδικείο Χανίων διέγραψε το 78% του τραπεζικού χρέους μιας τρίτεκνης οικογένειας στα Χανιά με το σκεπτικό της οικονομικής αδυναμίας εξόφλησης στις Τράπεζες των δανείων τους ύψους 146.000 ευρώ.

Μοναδικός εισοδηματίας στην οικογένεια ο συνταξιούχος σύζυγος με σύνταξη 1050 ευρώ το μήνα και με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως αναφέρεται, σε ανακοίνωση της Ένωσης προστασίας δανειοληπτών. Ως εδώ καλά. Εκείνο που παραξενεύει είναι ότι η σύζυγος του συνταξιούχου έχει στην επικαρπία της μια τριώροφη κατοικία τα διαμερίσματα των οποίων έχουν δοθεί ως κυριότητα στα 3 παιδιά.

Δεν το ξέρω αλλά ερωτώ. Μήπως η τριώροφη κατοικία χτίστηκε και με μέρος ή του όλου των τραπεζικών δανείων ύψους, όπως είπαμε, 146.000 ευρώ; Και ύστερα ήρθε η κρίση μειώθηκε η σύνταξη του συζύγου και σταμάτησε η εξόφληση των δόσεων; Η τριώροφη κατοικία όμως στη θέση της, αφού πρώτα μεταβιβάστηκε εν όλω στα τέκνα. Μα θα ρωτήσει κάποιος, δεν είχαν εγγυήσεις για τα δάνεια. Το ίδιο το ζευγάρι ήταν και δανειολήπτες και εγγυητές. Αλλά η τριώροφη κατοικία, όπως προείπαμε, μεταβιβάστηκε στα τρία τέκνα. Το Ειρηνοδικείο Χανίων έκρινε και διέγραψε το 78% των δανείων και όρισε την αποπληρωμή του υπολοίπου σε δόσεις.

Μακάρι αυτό να εφαρμοστεί για όλους. Ούτως η άλλως το γωνιακό μαγαζί Ελλάς τελείωσε. Αλλά υπάρχουν ακόμα κορόιδα. Πληρώστε λοιπόν κορόιδα εσείς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail