Ελεύθερος ο Πόντιος Γιάννης Βασίλης Yaylali στην Τουρκία

Μελίνα Κονταξή

Ο Πόντιος Γιάννης Βασίλης Υaylali, που ανακάλυψε την καταγωγή του τη δεκαετία του 90 όταν αιχμαλωτίστηκε από το PKK υπηρετώντας στον Τουρκικό στρατό, ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα (Χριστούγεννα) από τις Τουρκικές αρχές, αφέθηκε ελεύθερος. 

Συνελήφθη μαζί με άλλους, πιθανότατα μόνο και μόνο για να εμποδιστεί η τελετή μνήμης για τους Κούρδους που δολοφόνησαν οι Τούρκοι στο Ρομπόσκι. Στις 28 Δεκεμβρίου του 2011 Τουρκική αεροπορική επιδρομή σκότωσε 34 άμαχους Κούρδους. Η Τουρκική δικαιολογία ήταν ότι τους πέρασε για αντάρτες του PKK. 

Ο ομοεθνής μας ζει σε Κουρδική περιοχή κάνοντας πράξη στην ουσία το όραμα του Γερμανού Καραβαγγέλη επίσκοπου της Αμάσειας (1908-1923), που πίστευε ότι η συνεργασία των γηγενών θα σταματούσε τον Κεμάλ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail