Η Ιταλία...πάσχει - Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Monte Dei Paschi – Φόβοι για κούρεμα καταθέσεων


Freepen.gr - Κοντά στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται η αρχαιότερη και τρίτη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, Monte dei Paschi di Sienna με τους καταθέτες της να φοβούνται πλέον για την τύχη των χρημάτων τους και την πιθανότητα κουρέματος.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε αίτημα της Monte dei Paschi για αύξηση της ρευστότητάς της μέσω κεφαλαίων από ιδιώτες, με μόνη πλέον οδό διαφυγής την κρατική διάσωση.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι φαίνεται πως κινείται στην κατεύθυνση χορήγησης κρατικής βοήθειας στην τράπεζα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της ενω η Τράπεζα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση.

Η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα σημειώνει ότι είναι πολύ πιθανό η κρατική βοήθεια να εγκριθεί ακόμη και μέσα στο σαββατοκύριακο.

Σε κάθε περίπτωση η ουσιαστική κατάρρευση της μεγάλης ιταλικής τράπεζας αποτελεί πλήγμα τόσο στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα το οποίο έχει μεγάλα ανοίγματα τα οποία είχαν καταγραφεί σε άρθρο της Freepen.gr στις αρχές Ιουλίου με τίτλο: Το σπασμένο τακούνι της ιταλικής μπότας γκρεμοτσακίζει και δίνει τη χαριστική βολή στην Ευρωζώνη;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail