Ένα Μίκη μας άφησε ο Θεός για να ξεπλένει την ντροπή μας...

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο μοναδικός που ακούγεται από το λεγόμενο πνευματικό - πολιτιστικό χώρο μέσα σε αυτήν την καταχνιά.

Όλοι οι άλλοι λούφαξαν. Είτε παίζουν με το smartphone μετρώντας likes είτε αναμένουν κάποια αξιοποίηση / επιχορήγηση κ.ο.κ.

Ωστόσο το σημερινό μήνυμα - ανοικτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη ξεγυμνώνει πολιτικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο άκαπνος Αλέξης δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στα ιερά τέρατα της Αριστεράς. Ο Τσίπρας είναι απλά ένας ηθοποιός που υποδύεται τον αριστερό.

Ο Τσίπρας δεν είναι ούτε καν μια τρίχα από τα πλούσια μαλλιά του Μίκη.

Ο Θεοδωράκης ουσιαστικά τον αποκάλυψε. Ένα παλιόπαιδο που κοροϊδεύει τους πάντες και τα πάντα για να περνά καλά αυτός και η παρέα του.

Να μπαίνει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο που καίει τα κέρατά του (τι το χρειάζεται μια χρεοκοπημένη χώρα;), να τρώει τον αγλέορα, να μένει στα καλύτερα ξεχοδοχεία, να λέει τα επαναστατικά του κατηγορώντας αυτούς που μόλις γυρίσει πίσω είναι πρόθυμος να φιλήσει και τις λερωμένες τους ποδιές.

Ο Μίκης περιγράφει τον πολιτικό εκείνο, του οποίου το τέλος δεν προδιαγράφεται καλό. Όσο παραμένει κολλημένος στην καρέκλα του, τόσο αυξάνει τις πιθανότητες να φύγει με το ελικόπτερο. Αν προλάβει φυσικά.

Και βέβαια σε ένα σωστό κείμενο υπάρχει κι η πλήρης αλήθεια. Η ευθύνη του ελληνικού λαού καθώς «αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς φιλότιμο».

Δόξα τω Θεώ. Μας αφήνει το Μίκη για να ξεπλένει την ντροπή μας...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail