Πρώην Σύριοι αντάρτες: Ήθελαν το κακό της Συρίας! Εμείς θα ξαναχτίσουμε, ό,τι καταστρέψαμε!

Freepen.gr - Μέχρι πρότινος Σύριοι αντάρτες όχι μόνο κατέθεσαν τα όπλα εκμεταλλευόμενοι την αμνηστεία που προσφέρει η συριακή κυβέρνηση αλλά προέβησαν σε σημαντικές αποκαλύψεις αλλά και γενναίες δηλώσεις.

Πρώην μαχητές από την πόλη της al-Muadamia στην ύπαιθρο της Δαμασκού δήλωσαν σε  Ρώσους δημοσιογράφους πως έκαναν λάθος με την πρότερη στάση τους ενώ υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των σπιτιών και των άλλων δομών που καταστράφηκαν στην πόλη τους από τον πόλεμο.

Χαρακτηριστική η μαρτυρία του Ahmed Alamshari, ο οποίος είχε ενταχθεί στις τάξεις της ISIS, που εξήγησε την πίεση την οποία ασκεί η τρομοκρατική ομάδα στους μαχητές μέχρι του σημείου να σκοτώσει δικούς του συγγενείς.

Ο ίδιος εξομολογείται:

«Είναι δύσκολο για σας να φανταστείτε τι ισχυρές πιέσεις ασκούν οι τρομοκράτες πάνω μας. Είχαν πολλούς ξένους μισθοφόρους ανάμεσά τους οι οποίοι, όπως καταλάβαμε αργότερα, ήρθαν εδώ για να καταστρέψουν την κοινωνία μας. Στηρίζω την κυβέρνηση και θα υπερασπιστώ την πόλη μου. Επίσης εργάζομαι μαζί με άλλα άτομα για την αποκατάσταση των κτιρίων»

Και συμπληρώνει:

«Λυπούμαστε για τις δράσεις μας, που επιβάρυναν τις ζωές των ανθρώπων σε αυτήν την πόλη» 

Η Om Husam, μητέρα οκτώ παιδιών στην al-Muadamia αποκαλύπτει τα δεινά που επεφέραν οι τζιχαντιστές στην πόλη, η οποία καταστράφηκε και αρκετοί αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Η Husam διηγείται πως ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες, ο κόσμος ήταν πολύ φοβισμένοι. Η ίδια και η οικογένειά της κρύφτηκαν στο υπόγειο κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών. Τώρα όμως η κατάσταση είναι ασφαλής. Τα παιδιά παίζουν πάλι στο δρόμο και πηγαίνουν στο σχολείο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail