Ο Πούτιν εξηγεί γιατί ο Ρώσος πρέσβης στην Αγκυρα δεν είχε φρουρά μαζί του

Freepen.gr - Στους διπλωμάτες παρέχεται ασφάλεια μόνο στο έδαφος της πρεσβείας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζοντας την απουσία των ένοπλων φρουρών κατά την επίσκεψη  του πρεσβευτή στην Τουρκία, Αντρέυ Καρλόφ όπου και δολοφονήθηκε.

«Υπάρχει ένας γενικός κανόνας, ότι οι ένοπλοι φρουροί της πρεσβείας αναπτύσσονται μόνο στο έδαφος της πρεσβείας και πίσω από το φράκτη. Με τα όπλα δε βγαίνουν. Αυτό είναι το πρόβλημα. Και δεν ισχύει μόνο στην Τουρκία, στις περισσότερες χώρες, είναι έτσι », - δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, σε ορισμένες χώρες, "λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά των ιδιαίτερων συνθηκών που ισχύουν εκεί" θα μπορούσαν να συμφωνηθούν διαφορετικοί μηχανισμοί προστασίας των Ρώσων διπλωματών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail