Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας

Την άποψη πως πρέπει να ανοίξει διάλογος ώστε να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τ. υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής».

Ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι η εν λόγω πράξη πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, ώστε να είναι περισσότερο αποτελεσματική η αποδοκιμασία:

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την στάση της Τουρκίας ο κ. Παρασκευόπουλος σχολιάζει πως οι δηλώσεις των κορυφαίων Τούρκων υπουργών, «δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο» ενώ για το θέμα των οκτώ στρατιωτικών υποστηρίζει ότι η Αγκυρα «οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail