Το δόλιο σχέδιο υφαρπαγής-λεηλασίας της προσωπικής σου περιουσίας προχωρά - Θα παραμείνεις θεατής;

Του Στρατή Μαζίδη

Είμαστε από τους λίγους που εδώ και χρόνια φωνάζουμε για τον κίνδυνο που λέγεται "περιουσιολόγιο" και τον επερχόμενο ληστρικό φόρο περιουσίας που κρύβεται πίσω. Υπενθυμίζουμε μόνο τις προτάσεις της Bundesbank στις αρχές του 2014 αλλά σχετικής έκθεσης του ΔΝΤ για χώρες που χρειάζονται "διάσωση" για επιβολή εφάπαξ φόρου περιουσίας με συντελεστές πάνω από 15% σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα. Όποιος έχει αμφιβολίες, μπορεί να κάνει μια διαδικτυακή έρευνα.

Καταλαβαίνετε φυσικά τι σημαίνει αυτό. Πως θέλουν να το εισάγουν σιγά σιγά στη ζωή μας με πρόσχημα τάχα το "δίκαιο" και με εν αρχή light συντελεστές που όμως αν ξαφνικά χρειαστεί, η βάση θα είναι πανέτοιμη για να εφαρμοστεί η πρόταση της Bundesbank.

Καθώς το περιουσιολόγιο ξαναζεσταίνεται, ας δούμε τι σημειώνει ο αξιόπιστος συντάκτης του Capital, Σπύρος Δημητρέλης σε σημερινό του σημείωμα:

Στο ΥΠΟΙΚ υποστηρίζουν ότι είναι "άδικο" να φορολογείται μόνο η κατοχή ακίνητης περιουσίας και να εξαιρούνται από το φόρο άλλες μορφές περιουσίας, όπως είναι η κατοχή έργων τέχνης, τα τιμαλφή υψηλής αξίας, οι ράβδοι χρυσού και άλλες μορφές κινητής περιουσίας. Έτσι, υποστηρίζουν ότι θα ήταν πιο δίκαιο να διευρυνθεί η φορολογική βάση του σημερινού φόρου περιουσίας που είναι ο ΕΝΦΙΑ προκειμένου να περιληφθούν και άλλες μορφές περιουσίας.

Είναι "άδικο" λοιπόν αν εσείς κληρονομήσατε έναν πίνακα αξίας ή το δαχτυλίδι της γιαγιάς από το Αϊβαλί να μην πληρώνετε φόρο.

Είναι "άδικο" εσείς που πληρώσατε φόρο για τα έσοδά σας, να μην ξαναπληρώσετε για όσα βάλατε σε μετοχές, ομόλογα, γλάστρες, κουφάλες δένδρων, ώστε το τέλος να μην απομείνει απολύτως τίποτε.

Είναι "άδικό" όσοι γλύτωσαν ένα Χ ποσό από τις τράπεζες, να το σώσουν.

Εδώ έχουμε ένα δόλιο γερμανικό σχέδιο ρευστοποίησης και υφαρπαγής των περιουσιών των Ελλήνων όπου όπως έχουμε διαβάσει κατά καιρούς, ό,τι δε δηλώνεται, δημεύεται..

Τα πάντα θα αποτιμώνται εις χρήμα και θα φορολογούνται, μολόνοτι δεν αποδίδουν.

Πρόκειται για χυδαίο φασισμό, για επιστροφή στη ναζιστική Γερμανία και το φόρο περιουσίας που επέβαλε στους Εβραίους προπολεμικά για να τους λεηλατήσει.

Και όπως βλέπετε, δεν αντιδρά κανείς, κανένα κόμμα ή επόμενος πρωθυπουργός. Βολεύει να τα κάνει όλα ο σημερινός.

Εσένα όμως θα σου αρπάξουν τα πάντα. Θα παραμείνεις θεατής;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail