Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Συρόμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς στο Κυπριακό

Freepen.gr - Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος σχετικά με τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στο Κυπριακό στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

Ο Αρχιεπίσκοπος κάνει λόγο για«άκρως επικίνδυνες ατραπούς, τυφλά χρονοδιαγράμματα και μεθοδεύσεις στο Κυπριακό»:

«Ταυτόχρονα, όμως, προβάλλει επιτακτικά και το καθήκον μας για υπεράσπιση της πατρίδας μας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που ενώ σε μια πορεία σαράντα και πλέον ετών, λεγόμενων διακοινοτικών συνομιλιών, κατέληξε σε αδιέξοδο, και θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε την πορεία μας, συρόμαστε και πάλι σε άκρως επικίνδυνες ατραπούς, ακολουθώντας, τυφλά, χρονοδιαγράμματα και μεθοδεύσεις, που καθορίστηκαν και εξαγγέλθηκαν, πριν από καιρό, από τον εγκάθετο της κατοχής στην Κύπρο»

Καλεί σε πορεία εξόδου από τα αδιέξοδα και επισημαίνει την παγίδευση της ελληνοκυπριακής πλευράς στις διακοινοτικές συνομιλίες για να ξεχασθεί από τη διεθνή κοινότητα η φύση του προβλήματός μας.

Επίσης τονίζει ότι η Τουρκία «δεν κρύβει πια τον τελικό και μόνιμο στόχο της, την κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου» η οποία «αναφέρεται συνεχώς σε "εκλιπούσα" Κυπριακή Δημοκρατία και επιμένει στη δημιουργία εξ υπαρχής νέου κράτους».

Ο πραγματικός Χρυσόστομος διαβλέπει τη δημιουργία ενός αθωράκιστου κράτους:

«Για να προσφύγει στα Ηνωμένα Έθνη ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα χρειάζεται τη συγκατάθεση του τουρκοκυπριακού συνιστώντος κρατιδίου, που δεν θα την έχει. Θα είμαστε, τότε, όμηροι στα χέρια της Τουρκίας. Γι' αυτό και δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να προσυπογράψουμε μια τέτοια λύση».

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος είναι από τους λίγους που υπογραμμίζουν και αναδεικνύουν το πιο βασικό σημείο, ότι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή η παραμονή των εποίκων για «να μην οδηγηθούμε σε μια νέα Αλεξανδρέττα ή να υπάρξουν ασάφειες, που θα επιτρέπουν την επιστροφή τους στην Κύπρο»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016 τελικό_2
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016 τελικό_3
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016 τελικό_4

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016 τελικό_5



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail