Ξεκάθαρος ο Κοτζιάς: Λύση στην Κύπρο χωρίς στρατό κατοχής και εγγυήσεις

Freepen.gr - Σταθερός στις θέσεις του στο Κυπριακό παραμένει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς όσον αφορά το θέμα των εγγυήσεων καθώς επίσης του τουρκικού στρατού κατοχής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ανέφερε μεταξύ άλλων:

Για τρίτη φορά τον τελευταίο μήνα ενημέρωσα τα κόμματα της ελληνικής Βουλής, αυτή τη φορά σε ειδική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που είναι η δεύτερη συνεδρίαση που κάνουμε για την Κύπρο.

Συμφωνήσαμε ότι στηρίζουμε μια ορθολογική, αποτελεσματική, λειτουργική λύση του Κυπριακού, που σημαίνει μια Κύπρο χωρίς ξένα στρατεύματα κατοχής, σημαίνει μια Κύπρο χωρίς εγγυήσεις.
Συμφωνήσαμε, επίσης, να εντείνουμε την ανταλλαγή γνωμών ανάμεσα στα κόμματα και στους ειδικούς που διαθέτει το κάθε κόμμα και να διασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία ανάμεσά μας.

Η λύση του Κυπριακού στηρίζεται και πρέπει να στηρίζεται με ομοψυχία από τη χώρα μας που στέκεται δίπλα στον κυπριακό λαό και στην κυπριακή Κυβέρνηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail