Τελευταίο τελεσίγραφο στο Χαλέπι: Όσοι απομείνατε θα φύγετε ή όρθιοι ή ξαπλωτοί

Freepen.gr - Οι δυνάμεις Δημοκρατικής Φρουράς του Συριακού Αραβικού Στρατού έστειλαν ένα  τελευταίο τελεσίγραφο στους εναπομείναντες τζιχαντιστές σε μικρό τμήμα του ανατολικού Χαλεπίου, είτε να αποχωρήσουν από την πόλη είτε να επιλέξουν το θάνατο.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή του almasdar στο Χαλέπι, αρκετοί ισλαμιστές της Jaysh Al-Fateh (πρώην Αλ Νούσρα) και της Fatah Halab αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις ανατολικές συνοικίες, παρά τις εγγυήσεις του στρατού ότι θα τους επιτραπεί ένα πέρασμα προς το νοτιοδυτικά της πόλης.

Επίσης ένας φιλοτζιχαντιστής ακτιβιστής των media, ο Bilal 'Abdel-Kareem, αναφέρει ότι τζιχαντιστές στο ανατολικό Χαλέπι έχουν δεμένες ζώνες αυτοκτονίας πάνω στα σώματα τους με το φόβο να συλληφθούν από τον αραβικό στρατό της Συρίας.

Η κατάσταση πάντως φαίνεται να οδηγείται σε μια μάλλον "οριστική" λύση αφού φαίνεται ότι μέχρι στιγμής οι εναπομείναντες τρομοκράτες αρνούνται να αποχωρήσουν ενώ μέχρι πρότινος η κυβέρνηση δε δεχόταν τη διέλευση τζιχαντιστών από το εξωτερικό.

Η Τουρκία δεν είναι πια εκεί για να τους σώσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail