Που έχει δίκιο η Αγκυρα και γιατί κάνει ασυγχώρητα σφάλματα ο Καμμένος

Του Στρατή Μαζίδη

Όταν δηλώνεις ότι ο ιταμός προαιώνιος εχθρός σου χάνει συνέχεια και κυβερνάται από έναν πρόεδρο που λέει ηλιθιότητες, δηλαδή έναν ηλίθιο, όσο και αν έχεις 100% δίκιο, θα πρέπει να περιμένεις την αντίδρασή του έχοντας υπολογίσει τα πιθανά επόμενα βήματά σου/του.

Το αποτέλεσμα ήταν η Αγκυρα να τον χαρακτηρίσει ανίκανο να σκεφτεί / αξιολογήσει και ασόβαρο.

Θα μου πείτε, άδικο έχει; Πόσο σοβαρός είναι ένας πολιτικός που όλο ρίχνει την κυβέρνηση και παραίτειται αλλά παραμένει στη θέση του; Πόσο σοβαρός είναι ένας άνδρας που ούτε νεκρός δε συνεργάζεται με μνημονιακούς και ψηφίζει το χειρότερο μνημόνιο όλων;

Δε σκέπτεται ότι τον έχουν πάρει χαμπάρι όλοι και το πάλαι ποτέ 11% είχε εξαφανιστεί κατά τα 2/3 ενώ ήταν στην αντιπολίτευση; Τι ικανότητες αξιολόγησης έχει;

Ο Πάνος Καμμένος έχει καταστήσει εξαρχής σαφέστατο πως στο Υπουργείο Αμυνας ζει το παιδικό του όνειρο. Ελικόπτερα, υποβρύχια, φρεγάτες, φυλάκια στα σύνορα, διανυκτερεύσεις, ασκήσεις κ.ο.κ.

Οι ενδυματολογικές του υπερβολές συνοδεύονται πλέον και από λεκτικές.

Όμως ο Καμμένος λησμονεί ότι εδώ παίζουμε πόλεμο με αληθινούς ανθρώπους. Επειδή ο πόλεμος πρέπει να είναι πάντα η ύστατη επιλογή, καλό θα είναι με τις ενέργειές μας να μην τη φέρνουμε όσο πιο κοντά γίνεται. Αν ξεσπάσει πόλεμος, κάποιοι θα σκοτωθούν ή θα σακατευθούν. Αλλά σε αυτούς τους κάποιους, δε θα είναι ο Καμμένος. Αυτός απλά θα καταθέσει στεφάνι και θα εκφωνήσει ένα επικήδειο.

Θυμηθείτε τι συνέβη στα Ιμια με τις τηλεοπτικές κάμερες και τον πομπώδη απόπλου του στόλου, όταν η Σημαία μπορούσε να ξαναμπεί στη θέση της αθόρυβα.

Στη ζωή πρέπει να κοιτάμε τον στόχο και πως θα τον πετύχουμε, όχι το πως θα μας δουν όλοι να τον πετυχαίνουμε.

Το να συγκαλέσει ο Καμμένος την Επιτροπή στο Καστελλόριζο ήταν μια παρορμητική κίνηση και η παρόρμηση είναι αρνητικό προσόν στον πόλεμο. Δείτε στη Συρία πόσο μεθοδικά και με υπομονή μάχονται οι Σύριοι.

Η παρόρμηση φέρνει σφάλματα τα οποία σε τέτοιες καταστάσεις δε συγχωρούνται.

Ο Ερντογάν δε δίστασε (με το πράσινο φως των ΗΠΑ όπως είχαμε δημοσιεύσει στη Freepen.gr μετά τη Σύνοδο των G20) να καταρρίψει ρωσικό βομβαρδιστικό, θα το διπλοσκεφθεί με ένα ελληνικό F-16 ή κάποια άλλη μονάδα;

Σαφέστατα η Ελληνική Πλευρά πρέπει να απαντά αυστηρά και ρητά, όχι προσβλητικά. Είδατε πχ τι είπε ο ιρακινός πρωθυπουργός στον Ερντογάν. Αν μπείτε σε ιρακινό έδαφος, θα διαμελιστείτε (γιατί θα δώσουμε όπλα στο PKK)! Δεν πήρε ελικόπτερα, δε φόρεσε τζάκετ, δεν πήγε στα περίχωρα της Μοσούλης.

Οι κάτοικοι του Καστελλόριζου δε θα νιώσουν ασφαλείς επειδή θα βρίσκονταν στο νησί τους για λίγες ώρες κάποιοι βουλευτές, αλλά αν διαχρονικά βιώσουν στην καθημερινότητά τους την παρουσία του ελληνικού κράτους.

Ο Πάνος Καμμένος πολύ ορθά περιδιαβαίνει τα φυλάκια και τις μονάδες. Οι ώρες είναι κρίσιμες. Οφείλει να στηρίζει αξιωματικούς και στρατεύσιμους. Να φάει μαζί τους, να πιει μαζί τους, να γελάσει μαζί τους, να κάτσει τη νύχτα στο φυλάκιο και να τους δείξει με κάθε τρόπο ότι τους αγαπά, τους στηρίζει και εργάζεται για αυτούς 24ωρες το 24ωρο επί 7 ημέρες την εβδομάδα.

Στις δε δηλώσεις του να περιορίζεται στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Να δώσει εντολή να σχεδιαστεί το πρώτο συντριπτικό πλήγμα σε βάρος των Τούρκων που θα τους κόψει τα πόδια ώστε μετά να έχουμε μεγάλη τύχη. Να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για αυτό, ευχόμενος να περιοριστεί στην ετοιμότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail