Παράνοια Ερντογάν - Κλαίγεται αλλά βλέπει νίκη στην Al-Bab ενώ του καίνε στρατιώτες και χάνει τανκς

Freepen.gr - Σταθερά προς την παράνοια βαδίζει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος βλέπει νίκη στην Al-Bab ενώ του καίνε στρατιώτες και χάνει τεθωρακισμένα άρματα μάχης.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν σε σημερινή συνέντευξη δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός και οι "μετριοπαθείς" αποκεφαλιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχουν περικυκλώσει την Daesh στην Al-Bab της Συρίας και πως η απελευθέρωση της πόλης είναι κοντά.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να κλάψει αφού ξέρει πολύ καλά ότι οι ΤΕΔ τα έχουν βρει μπαστούνια στη βόρεια Συρία:

"Ακόμη και αν η συμμαχία των ΗΠΑ απέτυχε να τηρήσει τις υποσχέσεις της [για αεροπορική υποστήριξη] στην επιχείρησή μας για την απελευθέρωση της Al-Bab, θα απαλλάξουμε την πόλη από τους τρομοκράτες, ό,τι κι αν γίνει».

Αναφερόμενος στη σημασία της Al-Bab τόσο γεωγραφικά όσο και στρατηγικά, είπε: «Εμείς δεν θα κάνουμε ένα βήμα πίσω από την απόφασή μας να απελευθερώσουμε την al-Bab, αυτό είναι αδύνατο».

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την πόλη ως το hot spot της βόρειας Συρίας λέγοντας πως η "απελευθέρωσή" της από τους Τούρκους θα τερματίσει τόσο τα σχέδια της (δικής του) ISIS να κινηθεί στο βορρά όσο και την προσπάθεια των Κούρδων να ενώσουν τα τρία καντόνια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail