Τα κεφάλαια κάνουν φτερά από την Τουρκία - Σε λιγότερο από ένα μήνα πέταξαν $ 2,5 δις

Freepen.gr - Περί τα 2,5 δισεκατομμύρια $ σε μετρητά μόνο σε ένα μήνα έκαναν φτερά από τη γειτονική Τουρκία και μόνο έχει πετάξει έξω από την Τουρκία μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, σύμφωνα με την Selin Sayek Boke, αντιπρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) η οποία επέκρινε την κυβέρνηση για δημιουργία «διαρθρωτικών προβλημάτων» με τη δρακόντεια κατάσταση των διαταγμάτων έκτακτης ανάγκης.

«Η καθαρή εκροή μετρητών από τις αρχές του Νοεμβρίου και μόνο είναι $ 2,5 δισεκατομμύρια» δήλωσε η Boke στις 7 Δεκεμβρίου, μιλώντας μετά τη συνάντηση του κεντρικού εκτελεστικού συμβουλίου του κόμματός της.

Απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία δέχεται οικονομικό πόλεμο από σκιώδεις εξωτερικές δυνάμεις, λέγοντας πως η κατάσταση με τα έκτακτα διατάγματα της κυβέρνησης μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το καλοκαίρι είχε δημιουργήσει «διαρθρωτικά προβλήματα» που άνοιξαν το δρόμο για την οικονομική διαμάχη.

"Κατά τη διαδικασία που ξεκίνησε με την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, οι συζητήσεις σχετικά με την προεδροποίηση του συστήματος και η επιδείνωση των σχέσεων με την ΕΕ, η τουρκική λίρα έγινε ένα από τα τέσσερα νομίσματα που έχουν χάσει τη μεγαλύτερη αξία» δήλωσε η Boke και συμπλήρωσε:

"Εκτός από διαρθρωτικά προβλήματα, υπάρχουν πολιτικά προβλήματα στην Τουρκία. Με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η δημοκρατία έχει καταργηθεί. Ο νόμος έχει καταστραφεί από τα διατάγματα ... Για χάρη της δικής της πολιτικής εξουσίας της, η κυβέρνηση επιδίδεται σε διαμάχες με όλο τον κόσμο. Οι πολιτικοί κίνδυνοι οδηγούν την Τουρκία σε απομόνωση από τον κόσμο"
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail