Αρχιεπίσκοπος Τσιπρώνυμος, τόσο αφελής σε όσα λέει ή κάτι άλλο;

Του Στρατή Μαζίδη

Αίσθηση έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα η δια των δηλώσεων πολεμική του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου (που κάλλιστα μπορεί να ονομαστεί Τσιπρώνυμος) ωστόσο διατηρώ πολύ μεγάλες αμφιβολίες ως προς τον τρόπο που "πολεμά" αλλά και το σημείο της μάχης.

Με τη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο αρχιεπίσκοπος δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα εστιάζοντας για όλα τα δεινά μόνο στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Αλλοπρόσαλος, τρελός, άλλα τώρα άλλα μετά κ.ο.κ.

Από την άλλη το καλό και γελαστό παιδί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συγγνώμη αλλά πόσο αφελής πρέπει να είναι κανείς ώστε να μην αντιλαμβάνεται ότι από ένα σημείο και μετά η εξέλιξη των γεγονότων καταδεικνύει πως ο Νίκος Φίλης είναι το εκτελεστικό όργανο και μόνο. 

Ποιος δίνει τις εντολές; Ο Τσίπρας.

Αν ο πρωθυπουργός ήταν αντίθετος με τις κινήσεις - μεθοδεύσεις - δηλώσεις του υπουργού του, τότε πολύ απλά θα του είχε διαμηνύει να κλείσει το στόμα του και να μην το ανοίγει εκτός αν πρόκειται να φάει.

Ή μήπως το "ουδετερόθρησκο" κράτος αποτελεί έμπνευση του Φίλη;

Δυστυχώς ο Ιερώνυμος μολονότι έφτασε να γίνει, όπως έγινε, αρχιεπίσκοπος αγνοεί βασικές ρήσεις της Αγίας Γραφής, όπως αυτή του Απόστολου Παύλου στην προς Κορινθίους Β':

14 καὶ οὐ θαυμαστόν· αὐτὸς γὰρ ὁ σατανᾶς μετασχηματίζεται εἰς ἄγγελον φωτός.

Το ποιος ενσαρκώνει το ρόλο του σατανά και ποιος του χρήσιμου ηλίθιου, είναι ολοφάνερο. Το ζητούμενο είναι αν ο αρχιεπίσκοπος είναι τόσο αφελής σε όσα αντιλαμβάνεται / δηλώνει ή συμβαίνει κάτι άλλο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail