Αναστασι-ΑΔΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ για την Κύπρο. Εκτός εάν...

Του Στρατή Μαζίδη

Την ώρα που στην Ελλάδα ασχολούμαστε πότε με τις τηλεοπτικές άδειες, πότε με την επικοινωνιακή επίσκεψη Ομπάμα, πότε με μια δήθεν ψευδοελάφρυνση του χρέους, οι εξελίξεις στο Κυπριακό είναι ραγδαίες και επιδιώκεται να οδηγηθούμε σε μια χείριστη λύση για τα συμφέροντα του Ελληνισμού στο νησί.

Παραθέτει ο Αρης Πετάσης, αρθρογράφος του Φιλελεύθερου τμήμα σχολιασμού Perry Anderson στο Defend Democracy:  

Στην ουσία το Σχέδιο (νέο Ανάν) θα μπορούσε να είχε γραφτεί από τον Ionesco (Ρουμανο-Γάλλο δραματουργό). Εάν τελικά γίνει αποδεκτό θα δημιουργήσει μια παράξενη οντότητα παρόμοια της οποίας δεν υπάρχει (με εξαίρεση ίσως τη Βοσνία και το Ανατολικό Τιμόρ). Το Σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία (σε μια σχετικά μικρή χώρα) πολλαπλών Συνελεύσεων, Βουλών και Γερουσιών, μέσα σε ένα σύστημα ασταμάτητων βέτο, το οποίο θα εξασφαλίζει θέσεις εργασίας για χιλιάδες δικηγόρους καθώς θα είναι αδύνατο να λειτουργήσει το νέο ''πολίτευμα''

Επί του πρακτέου έχουμε ένα σχέδιο, το οποίο αποτελεί τμήμα ουσιαστικού ευρύτερου σχεδιασμού ο οποίος θα οδηγήσει σε πρώτη φάση το λιγότερο στη διχοτόμηση ή αν οι Τούρκοι έχουν μυαλό, στην αρπαγή ολόκληρου του νησιού.

Το σχέδιο το οποίο συζητείται σήμερα είναι...σχεδιασμένο ακριβώς για να αποτύχει στην πράξη. Το πρόβλημά μας δεν είναι μόνο η παρουσία του στρατού κατοχής και εισβολής, ο οποίος σαφέστατα πρέπει να αποχωρήσει χθες.

Το ουσιαστικότερο ίσως ζήτημα είναι η παραμονή των εποίκων, οι οποίοι θα πρέπει να αποχωρήσουν ομοίως. Η νομιμοποίηση της παραμονής τους στο νησί και μέσα από το πολυδαίδαλο προτεινόμενο σύστημα διακυβέρνησης θα έχει ως τελική κατάληξη την αποτυχία του σχεδίου και τη μοιραία κατάληξη στο: Αφού δεν μπορούμε να κάνουμε χωριό, ας χωρίσουμε τα τσανάκια μας.

Ωστόσο αν η Τουρκία κινηθεί μακροπρόθεσμα, τότε θα μπορεί να "κατακτήσει" ολόκληρη την Κύπρο μέσω της πληθυσμιακής της υπεροχής η οποία θα καταστεί μεσοπρόθεσμα αδιαμφισβήτητη.

Ας υπενθυμίσουμε την εξαιρετική ανάλυση του Μητροπολίτη Πάφου ως προς το πως θα αλωθεί η Κύπρος δίχως να πέσει τουφεκιά.



Ας μη μας διαφεύγουν τα πολύ σοβαρά έργα υποδομής που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από την Τουρκία προς τα Κατεχόμενα με τους αγωγούς παροχής ύδρευσης, την τουριστική ανάπτυξη αλλά και τα σχεδιαζόμενα έργα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ώστε το βόρειο τμήμα να καταστεί ενεργειακά ανεξάρτητο από την ελεύθερη Κύπρο. Τη σχετική είδηση διαβάσαμε χθες στη Daily Sabah με τον Τούρκο υπουργό ενέργειας να δηλώνει πως θα μπορούσε να παρασχεθεί ρεύμα και στους Ελληνοκύπριους.

Είναι ολοφάνερο σε ποια καταστροφή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το προτεινόμενο σχέδιο ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε μια επισήμανση του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου αλλά και του καθηγητή Ιωάννη Μάζη πως ένα τέτοιο άτσαλο και 100% προς τα τουρκικά συμφέροντα κλείσιμο του Κυπριακού, θα ανοίξει το δρόμο για Θράκη και Αιγαίο. Το Κυπριακό αποτελεί την κλειστή θωρακισμένη πόρτα για όλα τα ελληνοτουρκικά θέματα, τα οποία δεν πρέπει να ανοίξουν σε αυτή τη δυσμενέστατη για την πατρίδα μας στιγμή.

Θα πρέπει άλλωστε να έχουν πάντα στο νου μας ότι το μη κλείσιμο του Κυπριακού που κορυφώθηκε με το ιστορικό ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν το 2004 έφερε στα ανοικτά της Κύπρου τη Noble, την Eni-Kogas, την Total.

Πριν κάποιες δεκαετίες η Μεγάλη Βρετανία έβαλε στο παιχνίδι της Κύπρου την Τουρκία με τη συγκατάθεση του "εθνάρχη", στη συνέχεια η Χούντα άνοιξε την πόρτα στην Αγκυρα και ξανά ο "εθνάρχης" έπαιξε το ρόλο του λέγοντας πως η Κύπρος βρίσκεται μακριά. Από το βιώνουμε την απόπειρα υλοποίησης του επόμενου σταδίου.

Αν τα πράγματα οδηγηθούν προς τα εκεί που τα ορίζουν οι πιέζοντες, τότε προβλέπεται Αναστασι-ΑΔΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ για την Κύπρο. Εκτός εάν...οι Κύπριοι αποδειχθούν για άλλη μια φορά συνεπείς στο ραντεβού τους με την ιστορία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail