Έπρεπε ή όχι, να έχουμε PLAN B’;

Του Κώστα Βουλγαράκη

Ξαναφούντωσαν οι συζητήσεις, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ή όχι «Σχέδιο Δραχμής», μετά τις αποκαλύψεις των Προέδρων Πούτιν – Ολάντ, αλλά και την παρέμβαση Ομπάμα – Κλίντον, εκείνη την ταραγμένη και κρίσιμη περίοδο, της «1ης φορά Αριστερά» (Ιούνιος 2015).

Πραγματικά, μου κάνει εντύπωση, που «κάποιοι» κάνουν ακόμα, σαν τώρα να ανακαλύπτουν την πυρίτιδα. Δηλαδή:

- δεν είχαν ακούσει, αυτόν τον ίδιο τον «πρίγκιπα της Οικονομίας» Βαρουφάκη, να το λέει και να το ξαναλέει, να το παραδέχεται και να το ομολογεί, λέγοντας ότι είχε συσταθεί και ειδική ομάδα μελέτης του «Σχεδίου Χ»!;

- δεν είχαν ακούσει τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου και τόσους άλλους, να λένε ότι το θέμα είχε συζητηθεί σε «ανώτατο επίπεδο» και μάλιστα στο Γραφείο του Τσίπρα!;

- δεν είχαν ακούσει, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, έμμεσα να το παραδέχεται, χαρακτηρίζοντας το …. ως «Μελέτη Επιπτώσεων», την οποία μάλιστα, ο ίδιος είχε ζητήσει!;

- δεν θυμούνται τα απανωτά ταξίδια (όλα τον Μάιο 2015), στη Μόσχα, στο Ιράν, στην Κίνα, κ.α., όλης της Ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (και του Τσίπρα ιδίου)!;

- δεν κατανοούν, την καθόλου τυχαία δήλωση του Υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου, ότι «ο Στρατός εγγυάται την εσωτερική (ναι εσωτερική είπε) ασφάλεια της Χώρας», έχοντας ΟΛΟΙ τους επίγνωση, του τι θα συνέβαινε την επόμενη μέρα!;

- δεν κατάλαβαν ποτέ, τι τελικά σήμαινε η περιβόητη «δημιουργική ασάφεια», η εγκληματική εμμονή τους, να μην εκταμιεύσουν εγκεκριμένα ποσά, από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία και από τους δανειστές και η ακατανόητη, συστηματική εξάντληση, στράγγισμα όλων των αποθεματικών των Ταμείων,
ώστε στην πιο ΚΡΙΣΙΜΗ στιγμή της διαπραγμάτευσης, στην τελική οριστική μάχη (Ιούνιο 2015), να πάνε με τα νταούλια (του δημοψηφίσματος) στις Βρυξέλες και να τους πούνε (κουτοπόνηρα και εκβιαστικά):
«Παίδες Ευρωπαίοι, εμείς τώρα δεν έχουμε φράγκο και επομένως ή πάτε με τα νερά μας ή χρεοκοπούμε αναγκαστικά, πάμε στη δραχμή και μετά κάντε ότι νομίζετε».!
Τη δικαιολογία για τον λαό, την είχαν έτοιμη την είχαν προετοιμάσει από νωρίς: «Οι κακοί Ευρωπαίοι, δεν θέλουν τη λύση, δεν σέβονται την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού (βλ. δημοψήφισμα), έτσι λοιπόν Έλληνες, δεν έχουμε άλλη λύση, από τη Δραχμή».

Η ΓΝΩΜΗ μου ήταν και είναι ότι :
«Το βασικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εξ αρχής να πάμε στη Δραχμή, αλλά με έναν τέτοιο τρόπο, που να φαίνεται, ως εξ ανάγκης μονόδρομος και που να είναι βέβαια εθνικά υπερήφανος». Ένα τρόπο δηλαδή, που να στοχοποιεί ΜΟΝΟ τους Ευρωπαίους και όχι τους ίδιους, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος, να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία.

Γιατί δεν πήγαμε στην Δραχμή, γιατί δεν τους βγήκε το σχέδιο έεεε ας ακούσουν καλύτερα τον Γλέζο, τον Αλαβάνο, τον Μίκη Θεοδωράκη και όλα τα «τοτέμ» της Αριστεράς, πως το εξηγούν απηυδισμένοι και με την Αριστερή οξύτητα και ορολογία..

Το πόσο βέβαια μας στοίχησε αυτή «η Ταρζανιά με τα νταούλια», οι πλέον αντικειμενικοί ξένοι αναλυτές και αρμόδιοι, το υπολογίζουν, από 45 έως 85 δις ευρώ, επιπλέον, το «καπέλο Τσίπρα», δηλαδή.

Ή όπως το είπε και Πρωθυπουργός «τόσο μας στοίχισαν, τα ιδιαίτερα μαθήματα του, λόγω της απειρίας και της επιπολαιότητας, του πρωτάρη».

PLAN B’, έπρεπε ή όχι να υπάρχει, στο τραπέζι!;
Ασφαλώς και έπρεπε να υπάρχει, αλλά ΟΧΙ έτσι, ως αρπαχτή.
Από τον Μάιο του 2012 (ναι το ‘12), από εκείνη την ταραγμένη και καταστροφική περίοδο, ΕΙΧΑ πει ότι το «Εναλλακτικό Σχέδιο» της Δραχμής, είναι αναγκαίο και εξήγησα αναλυτικά και το ΠΩΣ και το ΓΙΑΤΙ .
Σήμερα όμως, έτσι όπως τα κατάφερε η «Πολιτική με τα Νταούλια», το μόνο υπαρκτό εναλλακτικό σχέδιο (Plan B’), είναι το «Σχέδιο Σόιμπλε», για πακέτο : κούρεμα του χρέους και Grexit.

Όποιος δεν έχει «Εναλλακτικό Σχέδιο», όποιος δεν έχει μελετήσει εναλλακτικές επιλογές και όποιος δεν έχει εξερευνήσει έγκαιρα εναλλακτικές πορείες, είναι απλά ανεύθυνος και επικίνδυνος.
Όπως επίσης, επικίνδυνος είναι, όποιος τέτοια σοβαρά και κρίσιμα Εθνικά Σχέδια (κύρια ή εναλλακτικά), τα αντιμετωπίζει ως «Λαφαζανιές» και τα χειρίζεται με «όρους πεζοδρομίου».
Όποιος βρεθεί χωρίς σχέδιο, μπροστά στον εχθρό συνθηκολογεί τελικά και όποιος βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο, χωρίς επιλογές, απλά ακολουθεί το πεπρωμένο σου.

Το ένστικτο, χαρακτηρίζει τα ζώα, διότι υποκαθιστά τη λογική.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail