Συναγερμός στη Μεσόγειο - Τρία ρωσικά υποβρύχια πλέουν κι αυτά προς τη Συρία γεμάτα πυραύλους Kalibr για το Χαλέπι

One of Putin’s Akula nuclear-powered attack subs
Στρατής Μαζίδης

Συναγερμός στις τάξεις της Δύσης καθώς τρία ρώσικα υποβρύχια οπλισμένα με πυραύλους cruise ενώθηκαν με τον στολίσκο και κατευθύνονται προς τη Συρία, αυξάνοντας τους φόβους του ΝΑΤΟ πως ο πρόεδρος Πούτιν σχεδιάζει μια τελική καταστροφική για τους τρομοκράτες επίθεση στο Χαλέπι.

Το Βασιλικό Ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας εντόπισε δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσης Akula  και ένα πετρελαιοκίνητο Kilo-class, τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους την περασμένη εβδομάδα από τα  λιμάνια γύρω από το Μουρμάνσκ και μπήκαν στο βόρειο Ατλαντικό. Στη συνέχεια ενώθηκαν με την υπόλοιπη ναυτική ομάδα κρούσης που πλέει προς τις ακτές της Συρίας στη Μεσόγειο.

Ναυτικές πηγές των Sunday Times που αποκαλύπτει την είδηση αναφέρουν πως το αεροπλανοφόφο Ναυαρχος Κουζνέτσοφ και η ομάδα μάχης του βρίσκονται σε ένα στρατιωτικό μοτίβο επίθεσης πάνω από της ακτές της βόρειας Αφρικής.

Μια ανώτερη ναυτική πηγή δήλωσε: «Οι Ρώσοι έχουν πλέον υποβρύχια στη Μεσόγειο».

Οι στρατιωτικοί διοικητές του ΝΑΤΟ φοβούνται ότι είναι τα υποβρύχια είναι οπλισμένα με πυραύλους Kalibr (η απάντηση της Μόσχας στους Tomahawk με βεληνεκές 1.000 μιλίων) και πως θα μπορούσαν να αναπτυχθούν έτσι ώστε να πλήξουν στόχους σε όλη τη Συρία.


Getty images - Russian diesel-powered Kilo-class submarine

Aircraft carrier Admiral Kuznetsov steams through the English Channel
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail