Πολύ σοβαρή εξέλιξη πριν την κατάρρευση - Η δικαιοσύνη στο στόχαστρο - Αν είναι τυφλή, γρήγορα να ανοιξεί τα μάτια της

Του Στρατή Μαζίδη

Τα στελέχη των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά δυσκολεύονταν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο εξαιτίας της έκφρασης της λαϊκής δυσαρέσκειας. Το αυτό ισχύει και για τα μέλη και τους βουλευτές της σημερινής κυβέρνησης με ακόμη πιο ορισμένο τρόπο.

Αιτία των παραπάνω ήταν φυσικά η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων.

Ωστόσο πλέον μπαίνει στο στόχαστρο και η Δικαιοσύνη. Σήμερα για δεύτερη φορά ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου εισέπραξε την αποδοκιμασία των πολιτών καθώς κυκλοφορούσε με αστυνομική συνοδεία. Μόλις προ ολίγων ημερών είχε καταστεί αποδέκτης της λαϊκής οργής σε έξοδό του στο Κολωνάκι μετά την περιβόητη συνάντηση της δικαστικής ηγεσίας στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης να θυμίσουμε την τοποθέτηση βόμβας στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου κατοικεί η εισαγγελέας κ. Τσατάνη.

Η Δικαιοσύνη δείχνει 26 χρόνια μετά να τίθεται ξανά στο στόχαστρο της τρομοκρατίας (θυμηθείτε τις τρεις επιθέσεις της 17Ν) αλλά και της κοινωνίας.

Δεν είναι τυχαίο.

Ο λαός όταν ξεκίνησαν τα μνημόνια ακούμπησε όλες τους τις ελπίδες σε εκείνο το "μα δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας;".

Επτά χρόνια μετά ακόμη αναζητείται εκείνος ο ένας εισαγγελέας για τον ΕΝΦΙΑ, για το ότι ο Ελληνας πληρώνει περισσότερους φόρους από όσα δύναται, για τα ΟΧΙ που έγιναν ΝΑΙ, τα πολιτικά ψέματα κ.ο.κ.

Αντίθετα η δικαστική ηγεσία δεν αναζητείται. Βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξασφάλισε μη μειώσεις και εν μέρει αυξήσεις.

Εντούτοις η κοινωνία οργίζεται πλέον και με τους Δικαστές. Το ότι δεν είναι όλοι αναγνωρίσιμοι δεν παίζει κανένα ρόλο. Είδατε τι γίνεται στα ειρηνοδικεία με τους πλειστηριασμούς.

Είμαστε λίγο πριν την κατάρρευση, αν η Δικαισύνη είναι τυφλή, καιρός να ανοίξει τα μάτια της προτού να είναι πολύ αργά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail