Νέα Δημοσκόπηση - Χαώδης διαφορά για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Δεύτερο κόμμα οι αναποφάσιστοι

Freepen.gr - Νέα δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Prorata για λογαριασμό της “Εφημερίδας των Συντακτών” σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία καταγράφει διαφορά έντεκα μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με δεύτερο κόμμα τους αναποφάσιστους, τη λευκή ψήφο και το άκυρο.

H δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων (με πιθανότητα επιλογής ίση ή μεγαλύτερη του 50%) στο σύνολο των ερωτηθέντων καταγράφεται ως εξής (στην παρένθεση το αντίστοιχο ποσοστό του Σεπτεμβρίου):

Ν.Δ. 28% (26%)
ΣΥΡΙΖΑ 17% (18%)
ΚΚΕ 13% (11%)
Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 10% (12%)
Ποτάμι 9% (9%)
Χρυσή Αυγή 8% (9%)
Ένωση Κεντρώων 7% (8%)
Πλεύση Ελευθερίας 6% (5%)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5% (4%)
ΛΑΕ 5% (5%)
ΑΝΕΛ 3% (4%)

Η αδιευκρίνιστη ψήφος καταγράφεται στο 25% και τα Λευκά/Ακυρα στο 22%.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που αποσύρουν τη στήριξή τους στο κυβερνών κόμμα σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δηλώνουν πως δε σκοπεύουν να συμμετάσχουν στην επόμενη εκλογική διαδικασία. Επίσης σημαντικές είναι οι διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ, προς ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και ΛΑΕ.

Τέλος το 77% δηλώνει μεγάλο και υπερβολικό θυμό για όσα συμβαίνουν αλλά και όσα έρχονται στη συνέχεια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail