Γιατί ο Βελόπουλος μπορεί να έχει μεγάλη τύχη με το κόμμα του και οι πλάτες που τον στηρίζουν

Του Στρατή Μαζίδη

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε ο τ. βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος με τους 2.000 (και παραπάνω;) κόσμο που συγκέντρωσε στην επίσημη πρώτη του κόμματός του, της "Ελληνικής Λύσης".

Η περίπτωση Βελόπουλου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι ας αντιμετωπίζεται από αρκετά γνωστά ηλεκτρονικά ΜΜΕ με μια δόση απαξίωσης και καυστικού χιούμορ, κάτι που ενδεχομένως δεν μπορεί να αποφύγει κανείς όταν βλέπει στις φωτογραφίες της εκδήλωσης σε μια γωνία το βιβλίο του "λατρεμένου από μηχανής θεού" ονόματι Πούτιν, του βιβλίου που μας απαλλάσσει από τους πόνους στον αυχένα και τις ημικρανίες αλλά κι ενός κουτιού με παυσίπονα. Άλλωστε ο καλός έμπορος δε χάνει ποτέ την ευκαιρία να σπρώξει τα προϊόντα του, διαφορετικά θα ήταν αποτυχημένος.

Ωστόσο οφείλουμε να προσεγγίσουμε και τη σοβαρή πλευρά του εγχειρήματος. Μπορεί να μας χρειαστεί.

Καταρχήν θυμάμαι το καλοκαίρι έναν καλό κι έμπιστο φίλο, παλαιό βουλευτή να με ενημερώνει ότι ο Βελόπουλος έχει στήριξη πίσω του, παίρνει το Sunny TV για να το κάνει Alert και πως θα προχωρήσει σε δημιουργία πολιτικού σχηματισμού το φθινόπωρο. Νομίζω ότι έπεσε μέσα.

Δεν ξέρω αν τα βιβλία φτάνουν για να μπορέσει κανείς να στήσει σταθμό ή να διοργανώνει τέτοιες εντυπωσιακές πρεμιέρες, ενώ λογικά θα ακολουθήσει μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών.

Αν τα 2.000 άτομα σας φαίνονται λίγα, απλά θυμηθείτε μπροστά σε πόσο κόσμο μίλησε το 2012 ο Σαμαράς στο Σπόρτινγκ και ο Βενιζέλος στο Σύνταγμα. Ή συγκρίνετε με την προσέλευση στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη συνέδρων.

Το πρώτο ζητούμενο λοιπόν είναι ποιος στηρίζει το Βελόπουλο, ποιος βάζει τις πλάτες του για να πατήσει καλά και να προχωρήσει ο εκ Θεσσαλονίκης Κυριάκος.

Ένα δεύτερο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός πως η ιστορία έδειξε ότι οι αρχηγοί - (μικρο)καναλάρχες είθισται τελικά να μπαίνουν στη Βουλή κι αναφέρομαι στους Καρατζαφέρη - Λεβέντη.

Εφόσον πράγματι ο Βελόπουλος πήρε το Alert TV ή έστω τον έβαλε εκεί κάποιος πρώτο βιολί, αυτό είναι πολύ σημαντικό. 

Τρίτον, διαθέτει ένα site του οποίου μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των αναρτήσεων να είναι "βόμβα, έκτακτο" κ.ο.κ. αλλά, απορίας άξιο, έχει ήδη διπλή διαφήμιση από τον ΟΠΑΠ. Αυτό βέβαια μπορεί ταυτόχρονα να τον καθιστά μια ακόμη εφεδρεία του συστήματος που θα μας παρουσιαστεί ξαφνικά ως μια άλλη επιλογή.

Επιπλέον είναι πολύ δυνατός ως Βελόπουλος στο twitter με 27.800 followers ενώ και η σελίδα του στo facebook παρά το ότι κυμαίνεται στους 10.000 φίλους, έχει καλές απηχήσεις στις αναρτήσεις της. Σημειώνω "ως Βελόπουλος" διότι με το site του έχει ακόμη δύο λογαριασμούς με σημαντικό κοινό.

Τέταρτον η Θεσσαλονίκη είναι ένα καλό προπύργιο για να ξεκινήσει κανείς. Ο Βελόπουλος, εκτιμώ, ότι έχει δύναμη στη συμπρωτεύουσα.

Πέμπτον έχει θητεύσει στη Βουλή και είναι ένας επιτυχημένος έμπορος βιβλίων όπως ο Αδωνις. Το να είσαι ένας καλός πλασιέ, να πουλάς δηλαδή είναι πολύ χρήσιμο στην πολιτική όπου συνήθως το "αγοραστικό κοινό" αγοράζει ό,τι βρει και καταπίνει ό,τι του σερβίρουν.

Ας μην ξεχνάμε πως από τη στιγμή που κυβέρνηση ο Καμμένος και μπήκε στη Βουλή ο Λεβέντης τον οποίο κάποτε όλοι χλεύαζαν, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Έκτον ως καλός πλασιέ διαβλέπει δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το κενό στον κεντροδεξιό πατριωτικό χώρο αφού ο Καμμένος βαδίζει προς το τέλος του και έρχεται η σειρά της ΝΔ να κυβερνήσει πιθανότατα για τελευταία φορά, οπότε γιατί να μη διεκδικήσει το κενό; Δεύτερον αντιλαμβάνεται ότι μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης δεν είναι απλώς ρωσόφιλο αλλά περιμένει τον Πούτιν ως θεό του να εξαφανίσει τους Τούρκους και να μας χαρίσει την Κωνσταντινούπολη. Γιατί λοιπόν να μην είναι αυτός ο εκπρόσωπος του ρωσικού κόμματος; Αν ο κόσμος θέλει Πούτιν, δώστε του Πούτιν βάζοντάς τον μέσα στο φυλλάδιο που μοιράστηκε.

Έβδομον, πλαισιώνεται ή τουλάχιστον πλαισιώθηκε στην εκδήλωση, από δύο σοβαρούς δημοσιογράφους, το Γιώργο Βλάχο και τον Ανδρέα Καψαμπέλη. Γνωστοί και οι δύο στο ευρύ κοινό, μη λερωμένοι με μνημονιακές απόψεις και συμπαθείς, οι οποίοι μαζί με το Βελόπουλο συμπράττουν στο "Ανατρεπτικό Δελτίο" το οποίο πράγματι έχει αρκετό ενδιαφέρον καθώς έχει έξυπνη κριτική αλλά και σοβαρά θέματα που πολλές φορές δε βλέπει κανείς αλλού.

Νομίζω πως σε πρώτο χρόνο και ως μια αρχική εκτίμηση, τα παραπάνω δικαιολογούν γιατί ο Βελόπουλος θα μπορούσε να έχει μεγάλη τύχη με το (ρωσικό) κόμμα του.

Με άλλα λόγια μπροστά στην ευρύτερη καταστροφή του σημερινού πολιτικού σκηνικού, ο δρόμος ανοίγεται διάπλατα. Το μόνο που χρειάζεται ο Βελόπουλος είναι το όχημα, το οποίο πλέον έχει και το "καύσιμο" για να μπορέσει να τρέξει στον αυτοκινητόδρομο. Σε περίπτωση που έχει εξασφαλίσει τα καύσιμά του, τότε θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail