Στα 152 τρις δολάρια το Παγκόσμιο Χρέος - Στα 255% του Παγκόσμιου ΑΕΠ - Σε ποιους οφείλονται τα ποσά αυτά;

Freepen.gr - Ίλιγγο προκαλεί το ύψος του παγκοσμίου χρέους το οποίο σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έσπασε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ κυμαινόμενο στο ύψος των 152 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Το παγκόσμιο χρέος είναι μία από τις μεγάλες αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία» δήλωσε ο Βίτορ Γκάσπαρ, επικεφαλής του δημοσιονομικού τμήματος του Ταμείου σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον  .

Ενδεικτικό του μεγέθους του παγκοσμίου χρέους αποτελεί το δεδομένο πως αγγίζει τα επίπεδα του  255% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Περίπου τα 2/3 του παγκόσμιου χρέους, περίπου 100 τρισεκατομμύρια δολάρια, βαραίνουν τον ιδιωτικό τομέα αλλά και το δημόσιο χρέος όμως έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι συγκεντρωμένο κυρίως στις ανεπτυγμένες και πλούσιες χώρες, ωστόσο παρατηρείται και σε αναπτυσσόμενα κράτη, όπως η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας η οποία έχει αυξήσει σημαντικά το δανεισμό της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail