Καμία μείωση και αυξήσεις για 1 στους 3 δικαστικούς υποσχέθηκε ο Τσίπρας

Ο Πρωθυπουργός είχε σήμερα το πρωί προγραμματισμένη συνάντηση με Ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα του δικαστικού κλάδου. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κα. Βασιλική Θάνου, η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κα. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Νίκος Σακελλαρίου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα. Ξένη Δημητρίου, η Γενική Επίτροπος της Επικράτειας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, κα. Ευτυχία Φουντουλάκη, καθώς και ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Μιχάλης Ζύμης. Από την πλευρά της Κυβέρνησης, συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης, και ο Γ.Γ. Πρωθυπουργού, κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικά λειτουργικά ζητήματα της Δικαιοσύνης, καθώς και η διαμόρφωση του ειδικού μισθολογίου του δικαστικού κλάδου.

Η πρόταση της κυβέρνησης για την αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου διαμορφώνει ένα νέα δικαιότερο πλαίσιο καθορισμού των αμοιβών των κρατικών λειτουργών επισημαίνει η ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού. Δεν υπάρχει καμία ονομαστική μείωση μισθών, ενώ θα υπάρξουν και αυξήσεις για το ένα τρίτο των λειτουργών. Επιπλέον, ενσωματώνονται όλα τα επιδόματα στον μισθό, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα του δικαστικού κλάδου, ενώ διατηρούνται τα επιδόματα ειδικών καθηκόντων και μεταπτυχιακών σπουδών.

Σε ό,τι αφορά στην απόδοση του έτερου ήμισυ των δεδικασμένων από το ΣτΕ αναδρομικών, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα αποδοθούν στους δικαιούχους, καθώς η Πολιτεία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, κατά τρόπο που δε θα θέτει σε αμφισβήτηση την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Παράλληλα, συζητήθηκαν και ζητήματα σχετικά με την αύξηση του αριθμού των δικαστικών ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα στελέχωσης των δικαιοδοτικών οργάνων, που ανακύπτουν από την ένταση της προσφυγικής κρίσης και των απαραίτητων διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Στόχος των παραπάνω μέτρων είναι να ενισχυθεί η Δικαιοσύνη και η ανεξαρτησία αυτής στην άσκηση των κατά το Σύνταγμα καθηκόντων της, με πλήρη σεβασμό στο ρόλο της και στη σχέση της με την Εκτελεστική και τη Νομοθετική Εξουσία της Πολιτείας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail