Ο Μητσοτάκης έκανε κάτι πολύ έξυπνο, υποσχέθηκε παυσίπονο και όχι θεραπεία

Του Στρατή Μαζίδη

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε γράψει αρκετά, με πρώτο και καλύτερο ότι δεν κερδίζει διότι πολύ απλά ούτε ο ίδιος μπορεί, ούτε κόμμα της προκοπής διαθέτει. Ωστόσο στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ υπήρξε σωστός και έξυπνος.

Ο Μητσοτάκης μας θύμισε λίγο από Δάκη στις αρχές του 1990 με τη θωρακισμένη Μερσεντές. 

Τι έλεγε ο Δάκης; Θωρακισμένη Μερσεντές, εγώ δεν ονειρευτηκά ποτές, μην κάνει όνειρα τρελά, μαζί μου θα χεις λίγα και καλά.

Ο Κυριακός δεν έταξε τον ουρανό με τα άστρα όπως ο Τσίπρας πρώτον για να μη γίνει και ο ίδιος ρεζίλι και δεύτερον για να μη χρειάζεται 5.000 αστυνομικούς όπως ο Αλέξης στη ΔΕΘ.

Είπε πχ ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί και μάλιστα 30% στα πρώτα δύο χρόνια. 30% σημαίνει περί τα 800 εκ. ευρώ εξοικονόμηση. Μόνο 600 εκ. είναι η έξτρα επιδότηση στο ταμείο των ΔΕΗτζήδων.

Βέβαια ένας πραγματικός μεταρρυθμιστής - νοικοκύρης θα μπορούσε σε δύο χρόνια να εξαφανίσει και όχι να περιορίσει απλά τον ΕΝΦΙΑ.

Επίσης υποσχέθηκε περιορισμό της υπέρμετρης φορολόγησης και μπορεί να το κάνει διότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε πράγματι μειώσει αρκετούς συντελεστές.

Ο Μητσοτάκης μπορεί να μην είναι ικανός (διότι πόσο ικανός είναι κάποιος που κλείνει τη Δημοτική Αστυνομία, τη μόνη παραγωγική υπηρεσία των ΟΤΑ;) αλλά δεν είναι βλάκας.

Ξέρει πως ο Ελληνας ψηφίζει αφού πρώτα βάλει το χέρι στην τσέπη και την ψαχουλεύσει.

Του λέει λοιπόν, δεν καταργώ τον ΕΝΦΙΑ αλλά μπορώ να σου κάνω τα 1500 > 1000. Μπορώ να σου περιορίσω τους φόρους, να σου χαλαρώσω λίγο τη μέγγενη.

Η άλλη επιλογή ποια είναι σε ένα προβατοποιημένο λαό που δεν τολμά ολική ρήξη με το σύνολο των παραδοσιακών κομμάτων; Ένας φαντασμένος παραμυθάς που τον ξέσκισε στη φορολογία που κλείνει κανάλια, αλλάζει τα σχολεία, ξεριζώνει παραδόσεις.

Από τη μια ο Χουντίνι που βλέπει ανάπτυξη ενώ όλοι βαράνε κανόνι και από την άλλη μια μετριότητα η οποία απλά κρατά ένα DEPON και σου λέει, θες να το πιες να νιώσεις λίγο καλύτερα; Να πιάσεις και τίποτε άλλο, εκτός από τα...σου, όταν θα ψαχουλεύσεις την τσέπη σου;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail