Η Μέρκελ αποκλείει το Bailout της Deutsche Bank: Έρχεται το Bail-in των καταθέσεων;

Του Son Ofeon

Η χαώδης τράπεζα με παράγωγα ονομαστικής αξίας 42 τρις ευρώ, γνωστή και ως Deutsche Bank, παραμένει υπό σοβαρή πίεση. Η κεφαλαιοποίησή της είναι 17 δις δολάρια. Δεν έχει κέρδη και δεν πληρώνει μέρισμα.


H TEΡΑΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΑ

Στις 23 Απριλίου, επιβλήθηκε πρόστιμο 2,5 δις ευρώ στη Deutsche Bank για τη χειραγώγηση του επιτοκίου LIBOR. Είκοσι ένας άνθρωποι αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες μετά από έρευνα επτά ετών.

Στις 16 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επέβαλε πρόστιμο στη Deutsche Bank ύψους 14 δις δολαρίων για απάτη σχετική με τίτλους ενυπόθηκων δανείων, που οδήγησε στη παγκόσμια κατάρρευση της περιόδου 2007-2009.

Σήμερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ απέκλεισε την κρατική βοήθεια προς την Deutsche Bank.

Κανένα σχόλιο.

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ απέκλεισε κάθε κρατική βοήθεια προς την Deutsche Bank AG κατά το έτος που οδηγεί στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017, ανέφερε το περιοδικό Focus, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η γερμανίδα ηγέτης αρνήθηκε επίσης να παρέμβει στο νομικό αδιέξοδο ανάμεσα στην τράπεζα, που εδρεύει στη Φρανκφούρτη και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που μπορεί να επιδιώξει επιβολή κυρώσεων έως 14 και δις δολάρια ενάντια στη διεύθυνση της Deutsche Bank, που ασχολείται με ενυπόθηκους τίτλους, αναφέρεται στο περιοδικό. Ένας Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα το Σάββατο. Μία εκπρόσωπος της Deutsche Bank, επίσης, δεν θέλησε να το σχολιάσει.

Επεξήγηση του προστίμου

Η Guardian αναφέρει για το πρόστιμο των 14 δις δολαρίων ενάντια στη Deutsche Bank:

Η προοπτική προστίμου ύψους 14 δις ευρώ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει ταρακουνήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Deutsche. Η ποινή έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει ισχυρισμούς, που χρονολογούνται από το 2005, σχετικά με τον τρόπο που η τράπεζα επέλεγε υποθήκες, τις δομούσε σε ομόλογα και τα πουλούσε στους επενδυτές. Τα ομόλογα αυτά είναι γνωστά ως ομόλογα στηριζόμενα σε στεγαστικά δάνεια (RMBS).

Μπορεί η Deutsche να αντέξει οικονομικά την ποινή;

Η Deutsche Bank βιάστηκε να περιγράψει το πρόστιμο ως "μία αρχική πρόταση” από την Ουάσιγκτον. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Θα ήταν μία από τις μεγαλύτερες ποινές, που επιβλήθηκε ποτέ από τις ΗΠΑ. Θα μπορούσε επίσης να καταπονήσει την οικονομική κατάσταση της τράπεζας. Για το 2015 η τράπεζα ανέφερε την πρώτη ετήσια ζημία της από το 2008 και θα μπορούσε να οδηγείται σε μια άλλη ζημιά το τρέχον έτος, ανεξάρτητα από την απειλή του πρόστιμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον Tomas Kinmonth, αναλυτή της ολλανδικής τράπεζας ABN Amro, μία διευθέτηση σε αυτό το ποσό θα μπορούσε να εμποδίσει την ικανότητα της Deutsche Bank να πληρώσει κουπόνια ή τακτικές πληρωμές τόκων προς τους επενδυτές για έναν ειδικό τύπο ομολόγου . Τα ομόλογα αυτά είναι γνωστά ως AT1 και προορίζονται για να καλύψουν την Deutsche σε μια περίοδο κρίσης.

Η τράπεζα, όμως, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν έχει καμία πρόθεση να συμφωνήσει σε πρόστιμο σε αυτό το ποσό και έχει τονίσει ότι διαθέτει τους πόρους για να συνεχίσει να πληρώνει μέρισμα για τα ομόλογα μέχρι το 2017 τουλάχιστον. Ωστόσο, ένας αναλυτής δήλωσε στο Reuters ότι οποιοδήποτε πρόστιμο υπερβαίνει τα 5 δις ευρώ θα την αναγκάσει να αντλήσει νέα κεφάλαια στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ζητώντας νέα μετρητά από τους μετόχους.

Είναι αυτό το τέλος των προβλημάτων των ρυθμιστικών αρχών της Deutsche Bank;

Η τράπεζα έχει δεσμεύσει 5,5 δισ ευρώ για δικαστικά έξοδα, αλλά δεν διευκρινίζει ακριβώς για ποιό ενδεχόμενο προορίζεται αυτό το ποσό. Βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για πάνω από 7.000 νομικές υποθέσεις, αν και αυτές που κερδίζουν περισσότερη προσοχή είναι η περίπτωση των RMBS και μία σχετική με τις δραστηριότητες της στη Ρωσία, όπου η τράπεζα αντιμετωπίζει μια έρευνα για τις λεγόμενες ενδιάμεσες συναλλαγές, όπου οι πελάτες αγόραζαν μετοχές στη Ρωσία και ταυτόχρονα πουλούσαν παρόμοιες μετοχές στο εξωτερικό σε ξένο νόμισμα. Οι ρυθμιστικές αρχές ερευνούν κατά πόσο ή όχι αυτές οι συναλλαγές απέφευγαν τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μετατρέποντας ρούβλια, που κατέχονταν από τη Ρωσία σε δολάρια, που διατηρούνταν έξω από τη χώρα.

 Θα μπορούσαν να επηρεαστούν άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες;

H Deutsche είναι η πρώτη ευρωπαϊκή τράπεζα που φαίνεται να έχει αρχίσει συνομιλίες με το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τα RMBS. Η Barclays και η ελβετική τράπεζα UBS είναι, μεταξύ άλλων, σε αναμονή για ολοκλήρωση των συνομιλιών διευθέτησης.

Έχουν γίνει λογιστικά μαγειρέματα;

Στις 20 Σεπτεμβρίου, αναρωτιόμουν, αν η Deutsche Bank μαγειρεύει τα βιβλία της με χρήση παραγώγων για να απόκρυψει τεράστιες απώλειες. Ένας αναγνώστης σχολίασε:

Οι γερμανικές τράπεζες δεν είναι υποχρεωμένες να συσχετίζουν την καθαρή long και short θέση τους πάνω σε παράγωγα κάτω από την ίδια συμβατική σχέση διασύνδεσης (ISDA), στο βαθμό που το κάνουν οι τράπεζες των ΗΠΑ. Οι Γερμανοί επιθυμούν να δουν τα δικαστήρια να συμφωνούν ότι ο συμψηφισμός εφαρμόζεται στην ίδια συμβατική σχέση ISDA σε λίγες πτωχεύσεις, πριν επιτρέψουν την αναφορά του συμψηφισμού στην ίδια συμβατική σχέση (ISDA) προς τις ελεγκτικές αρχές . Έτσι, ως σημείο εκκίνησης, οι γερμανικές τράπεζες πάντα φαίνονται χειρότερες στα χαρτιά. Έτσι, αν η DB βρίσκεται σε θέση long σε μια συμφωνία ανταλλαγής με την JPM και συγχρόνως σε θέση short για την ίδια συμφωνία ανταλλαγής με την JPM, θα μπορούσε να εμφανισθεί ότι έχει έκθεση προς μία πλευρά, ίση με την έκθεση, ενώ στην πραγματικότητα έχει σχεδόν μηδενική έκθεση.

Τα δικαστήρια των ΗΠΑ έχουν αποδεχθεί συμφωνίες συμψηφισμού ISDA ως έγκυρες. Παρομοίως, αν η DB βρίσκεται σε θέση long σε μια συμφωνία ανταλλαγής και σε θέση short ως προς τη μελλοντική εκπλήρωση τοκομεριδίων (έχοντας έτσι βασικά ένα σχετικά μικρό κίνδυνο), είναι επίσης πιθανόν να εμφανίζεται ότι έχει έκθεση με πολλαπλασιαστή 1, σε αντίθεση με σχεδόν μηδενική.

Το χειρότερο είναι ότι όλες οι μεγάλες τράπεζες έχουν εξίσου λιγότερο τέλεια συστήματα αναφοράς. Αποτυγχάνουν να εκκαθαρίζουν τις καθαρές εσωτερικές εταιρικές σχέσεις και έτσι DB μπορεί να είναι και σε θέση long και σε θέση short ως προς τον εαυτό της και είναι δυνατό να καταγράφει τις δύο πλευρές της εσωτερικής συναλλαγής ως “ακαθάριστη ονομαστική αξία Περιουσιακών Στοιχείων”. Κάντε το αυτό μερικές εκατοντάδες χιλιάδες φορές και μην συμψηφίζετε τις συμβάσεις που ταιριάζουν και η ακαθάριστη ονομαστική αξία των περιουσιακών στοιχείων φουσκώνει μέχρι το φεγγάρι.

Γιατί να θέλουν να αφήσουν να συμβεί αυτό; Εν μέρει αυτό γίνεται, επειδή οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονταν για τις μικτές ονομαστικές αξίες των περιουσιακών στοιχείων πριν από τη μεγάλη οικονομική κρίση και εν μέρει, επειδή στους ηλίθιους της κατηγορίας των μεγάλων τραπεζών άρεσε να μιλούν για το πόσο “ μεγάλοι” ήταν.

Η DB χρειάζεται να θέσει το συμψηφισμό της υπό έλεγχο, πρέπει να διαγράψει τις συμβάσεις back-to-back, από τον συμψηφισμό των οποίων δεν προκύπτει όφελος και το πιο σημαντικό, πρέπει να θέσει το κόστος υπό έλεγχο.

Το bail-in των καταθέσεων ακολουθεί;

Σε ένα άρθρο της 21ης ​​Σεπτεμβρίου στο Veritaseum,ο Reggie Middleton παρείχε μια ανάλυση των πιθανών προσπαθειών ανακεφαλαιοποίησης της Deutsche Bank, ενώ παράλληλα ρωτούσε αν θα γίνει διάσωση από το γερμανό φορολογούμενο ή bail-in στο γερμανό καταθέτη. Η Deutsche Bank θα χρειαστεί κάποια κεφάλαια και πρόκειται να χρειαστεί κάποια από αυτά αρκετά σύντομα. Στα επόμενα δύο ή τρία άρθρα που θα γράψω, θα επικεντρωθώ στο γιατί υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια για να μειωθεί ή ενδεχομένως να εξαλειφθεί ο κίνδυνος χρηματοδότησης από τους φορολογούμενους των διασώσεων των ευρωπαϊκών τραπεζών, η ΕΕ εφάρμοσε ένα νέο καθεστώς «bail-in», που άρχισε την 1 Ιανουαρίου 2016.

Ως εκ τούτου, οι κανόνες απαιτούν από τις τράπεζες και ορισμένους συστημικά σημαντικούς συμμετέχοντες στην αγορά των κρατών μελών της ΕΕ ότι θα πρέπει να διαγράψουν, να ακυρώσουν, να μετατρέψουν σε ίδια κεφάλαια ή να τροποποιήσουν ορισμένες μη εξασφαλισμένες υποχρεώσεις, εάν τα εν λόγω βήματα απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση του ιδρύματος.

Ποιές είναι οι πιο πλούσιες ανασφάλιστες υποχρεώσεις μιας τράπεζας; O Middleton σημειώνει ότι η Deutsche Bank έχει πάνω από 2,5 τρις δολάρια από έκθεση παραγώγων, που πρέπει να ανανεωθεί.


Η ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ, ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Είναι αυτό ένα καθαρό μηδενικό πρόβλημα ή ο ισχυρισμός του Middleton είναι σωστός; "Ακόμα και χωρίς απώλειες από την κατάσταση στην αγορά (και υπάρχουν άφθονοι λόγοι να πιστεύουμε ότι ήδη έρχονται), η DB θα αντιμετωπίσει τεράστιες δυσκολίες με τα πρόσθετα χρηματοοικονομικά έξοδα λόγω της χαμηλότερης αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας (χρησιμοποιώντας τόσο τους οργανισμούς αξιολόγησης, όσο και τα εσωτερικά μοντέλα βαθμολόγησης της τράπεζας)"
Αναφερόμενος σε μια εικόνα που δημοσίευσα, ο Middleton, λέει ...

Θα υπάρξουν κάποιες απώλειες και συγκρούσεις κατά την εκκαθάριση ορισμένων από αυτές τις θέσεις.

Πώς το ξέρουμε; Πιστεύουμε ότι έχουμε εντοπίσει τον αντισυμβαλλόμενο της DB και έχει εμφανίσει ένα κέρδος για τα παράγωγα ,για τα οποία η DB θα εμφανίσει ζημιές. Φυσικά, η απώλεια είχε εμφανισθεί πριν η DB αλλάξει τη μεθοδολογία αποτίμησης τους και εμφανίσει τώρα τη ζημιά ως κέρδος. Η παρατήρηση εμφανίζεται στο blog του Mish.


Αυτή είναι η εικόνα που δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου.

O Middleton σχολίασε...

Σχεδόν το 50% του προφίλ κινδύνου της Deutsche Bank (και στα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία και στα Οικονομικά κεφάλαια) κυριαρχούνται από την διευθύνση Μεγάλων εταιρικών πελατών και Επενδύσεων, κυρίως λόγω των εμπορικών δραστηριοτήτων, που σχετίζονται με αυτή τη διεύθυνση.

Αισθητά, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 η Deutsche Bank υιοθέτησε μια νέα μεθοδολογία για τον προσδιορισμό “οφέλους διαφοροποίησης”, που είχε ως αποτέλεσμα τη συνολική μείωση του κινδύνου κατά 2,3 δις ευρώ από το 2014 έως το 2015.

Αν και λόγω αυτής της νέας μεθοδολογίας, ο συνολικός κίνδυνος της Deutsche Bank μειώθηκε σημαντικά, όμως η μεθοδολογία για τον υπολογισμό της παροχής διαφοροποίησης δεν αναφέρεται στην Ετήσια Έκθεσή τους. Χωρίς αυτή δεν μπορεί να τεκμηριωθεί με σαφήνεια, εάν η Deutsche Bank ανακάτεψε επισφαλή δάνεια σε διαφορετική μονάδα και κατάταξη, με σκοπό να κάνουν τα μη εξυπηρετούμενα περιουσιακά τους στοιχεία να φαίνονται καλύτερα.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, σίγουρα φαίνεται ύποπτο! Ξέρετε τι μυρίζει ακόμη πιό ύποπτα; Η υψηλή πιθανότητα ότι η DB χρησιμοποιεί αυτό το "νέας σύλληψης μετρικό υπολογισμό του κινδύνου” για τον προσδιορισμό του κόστους των κεφαλαίων για τα περιουσιακά τους στοιχεία επιπέδου 2 και επιπέδου 3.

Ιδού! Άμεσα κέρδη, κύριοι και κυρίες Επενδυτές!
Αλήθεια;

Βλέπετε, οι αντισυμβαλλόμενοι της DB δεν πρόκειται να θελήσουν ένα προκατειλημμένo μοντέλο προιόντος ως πληρωμή, αλλά πιθανώς σκέφτονται περισσότερο προς την κατεύθυνση να ζητήσουν μετρητά. Προσθέστε σε αυτό τη πτώση κατά 50% στην τιμή της μετοχής, το συντελεστή ο, 25 φορές της αξίας με βάση τα βιβλία της (BV), καθώς και τις πολλαπλές αγωγές, συμπεριλαμβανομένου του αιτήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για 14 δις δολάρια (επί αξίας κεφαλαιοποίησης 17 δις δολαρίων) και έχετε μια αρκετά συντηρητική ανάγκη για μια ανακεφαλαίωση .

Θα δημοσιεύσω ακόμη περισσότερο (στην πραγματικότητα, πολύ περισσότερο) υλικό για το αναγκαίο κεφάλαιο την επόμενη βδομάδα . Φυσικά, κανείς δεν αναφέρει αυτό το σημείο ως σήμερα εκτός από εμάς. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι λάθος, θα ήθελα απλώς κάποιος να μου δείξει πού βρίσκεται το λάθος.

Παιχνίδι μαντικής
Προσπαθούμε όλοι να μαντέψουμε.

Παρακάτω είναι δύο από τις υποθέσεις μου. 1. Τα προβλήματα της Deutsche Bank είναι πολύ μεγαλύτερα ​​από τα πρόστιμα. 2. Το χάος με τα παράγωγα της είναι τόσο μπερδεμένο, που ούτε η ίδια δεν μπορεί να ξέρει πού βρίσκεται. ‘Αφθονες ερωτήσεις

Πόση είναι η έκθεση της Deutsche Bank στο υπό κατάρρευση ιταλικό τραπεζικό σύστημα; Πόση είναι η έκθεση της Deutsche Bank σε άλλες προβληματικές ευρωπαϊκές τράπεζες; Είναι η Deutsche Bank προετοιμασμένη για μια χιονοστιβάδα χρεώσεων για απάτη στα παράγωγα προϊόντα της που στηρίζονται στο χρυσό; Αν ένα bail-in των καταθέσεων δεν έρχεται, πώς μπορεί η Deutsche Bank να πληρώσει τα πρόστιμα, τώρα που η Μέρκελ απέκλεισε τις κρατικές ενισχύσεις;

Kαταθέτες οφείλετε να προσέχετε!

ΠΗΓΗ http://www.zerohedge.com/news/2016-...

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Οι υποτιθέμενες δηλώσεις της κας Μέρκελ δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.

Θυμίζουμε τις παλαιότερες καθησυχαστικές δηλώσεις του συνεργάτη της κου Σόιμπλε ότι "δεν ανησυχούσε γι’ αυτήν".

ΠΗΓΗ http://www.protothema.gr/economy/ar...

Βέβαια τότε δεν είχε ανακοινωθεί η πρόταση για πρόστιμο ύψους 15 δις ευρώ και η μετοχή της δεν είχε πέσει, όσο σήμερα.

Αλλά η “υποτιθέμενη” δήλωση της Μέρκελ διαβάζεται και πολιτικά: To bail-out αποκλείεται μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών στη Γερμανία το Σεπτέμβριο του 2017.

Αλλά βέβαια οι εκλογές μπορούν να προκύψουν και νωρίτερα, δηλαδή ως τις 28.2.2017, που λήγουν ομόλογα της DB αξίας 10,5 δις δολαρίων με επιτόκιο 9,5%.

ΠΗΓΗ http://quicktake.morningstar.com/St...

Ο μεγάλος συνασπισμός χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλοδημοκρατών κινδυνεύει να διαλυθεί, αν εμφανισθεί πιθανότητα κατάρρευσης της DB.

Eπομένως, η απόφαση για bailout μπορεί να ληφθεί από κάποιον άλλο και όχι από την κα Μέρκελ.
Στο άρθρο υποστηρίζεται ότι η DB μπορεί να πληρώνει τα τοκομερίδια τουλάχιστον ως το 2017, αλλά δεν αναφέρεται τίποτα για το ονομαστικό κεφάλαιο των ομολόγων.

Αναφέρονται επίσης τα ομόλογα AT1.

Tα ομόλογα αυτά μπορούν να καλύπτουν το 1,5% από το συνολικό 6% του αποδεκτού κατώτερου συντελεστή κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας, δηλαδή θα μπορούσαν να αποτελούν το 25% των συνολικών κεφαλαίων της τράπεζας.

Σε περίπτωση προβλημάτων σχετικών με την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας μπορούν να μετατραπούν σε κοινές μετοχές, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούν να καλύψουν έκτακτες μεγάλες ζημιές.

Οι μεγάλες ζημιές καλύπτονται καλύτερα με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και κάλυψη με μετρητά.
Οπότε το σενάριο εργασίας για τη σταθερότητα της DB είναι ότι η μεγαλύτερη ζημιά δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα 11,1δις ευρώ, που αποτελούν και τη συνολική αξία των ομολόγων ΑΤ1 στο τέλος του 2015.


Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΤ1 ΕΙΝΑΙ 4,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ 6,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΑΛΙΑ, ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΛΑΔΗ 11,1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ H IΣΟΔΥΝΑΜΑ 12,46 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ

Όπως είδαμε παραπάνω όμως, τον επόμενο χρόνο λήγουν ομόλογα αξίας 10,5 δις δολαρίων ή 9,35 δις ευρώ.

Αν οι ανησυχίες για την κατάσταση της DB ενταθούν, τα ομόλογα αυτά δεν αναμένεται να ανανεωθούν και θα πρέπει να πληρωθούν σε μετρητά, εξαφανίζοντας το 84,23% των AT1.
Yπάρχει βέβαια θεωρητικά και η περίπτωση bail-in.

Θα τολμούσαν από τη DB να κάνουν bail-in σε ομόλογα εκφρασμένα σε δολάρια με κατόχους μη Ευρωπαίους, χωρίς να αντιμετωπίσουν υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας σε επιλεκτική χρεοκοπία (SD) και χωρίς προσφυγή των θιγόμενων επενδυτών σε Αμερικανικά δικαστήρια;

Aν γίνει κάτι παρόμοιο, θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα με τα παράγωγα αξίας 2,68 τρις δολαρίων, που πρέπει να ανανεωθούν φέτος...

Μπορεί ένας "χρεοκοπημένος" να θεωρηθεί ως αξιόπιστος αντισυμβαλλόμενος σε έκδοση παραγώγων;

Η λογική απάντηση είναι ότι το γερμανικό κράτος θα προτιμήσει να κάνει bailout στη DB αξίας τουλάχιστον 9,35 δις ευρώ το 2017 ή ισόποσο bail-in στους καταθέτες της.

Με δεδομένο όμως ότι το 2017 είναι χρονιά εκλογών, οποιοδήποτε bail-in σε καταθέσεις θα κινδύνευε να ενισχύσει το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD και να το μετατρέψει σε ρυθμιστή της σύνθεσης του μεγάλου συνασπισμού, που αναμένεται να προκύψει στη Γερμανία μετά τις εκλογές του 2017.

Φαντάζομαι ότι ούτε η Μέρκελ του CSU, αλλά ούτε και ο Γκάμπριελ του SPD θα τολμούσαν να κάνουν τόσο μεγάλο λάθος.

To bailout της DB, αν τελικά χρειασθεί, είναι από οικονομική και πολιτική άποψη μονόδρομος.

Αλλά το παραπάνω άρθρο κάνει μία ακόμα σημαντική αποκάλυψη και υπαινίσεται ότι η DB έχει πειράξει τα βιβλία της και έχει εμφανίσει κέρδος από παράγωγα αντί για ζημιά.

Μάλιστα ισχυρίζεται ότι εντόπισε και τον αντισυμβαλλόμενο, που εμφανίζει στα βιβλία του το πραγματικό κέρδος.

Αν ο ισχυρισμός είναι αληθινός, τότε η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι ραγδαία και θα εκδηλωθεί η κρίση στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στα τέλη Δεκεμβρίου.

Οι επενδυτικές τράπεζες ενημερώνουν τους επενδυτές συνήθως στα τέλη κάθε τριμήνου.

Η ανακολουθία στις ανακοινώσεις της DB θα γίνει σίγουρα αντιληπτή από πολλούς επενδυτές.

Θα αρχίσει και πάλι πτώση της τιμής της μετοχής της και ίσως και κάποιες αναλήψεις κεφαλαίων...
Κάθε προσπάθεια διάψευσης από την κυβέρνηση της Γερμανίας θα χειροτερεύει την κατάσταση της.

Η Deutsche Bank διαθέτει και αυτή δίδυμους πύργους: την μεγάλη έκθεση σε παράγωγα και την ηγεσία της Γερμανίας, που εθελοτυφλεί στην κακοδιαχείριση της και υποκριτικά μιλάει για τα τραπεζικά και οικονομικά προβλήματα των άλλων χωρών.


Η DEUTSCHE BANK ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ

Η Γερμανία έχει και σήμερα ως σύμβολο της τον αετό.

TO ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ DB

Η διαφορά του αετού από τον φλεγόμενο φοίνικα βασίζεται στη φωτιά, που μπορεί να προκύψει και από μία διεφθαρμένη τράπεζα, που προσπαθεί να κρύψει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της με τη βοήθεια μίας εξίσου διεφθαρμένης και απάνθρωπης κυβέρνησης...


ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΛΟΓΩ DEUTSCHE BANK
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail