Γιατί είναι αδιάφορο αν θα δώσουν 1, 21 ή 51 άδειες

Ελένη Παπαδοπούλου

Τηλεόραση είχα πάψει να βλέπω προ πολλού, διότι το επίπεδο της είναι χειρότερο και από τον καφενέ του χωριού. Καμία ταινία αν είχε πού και πού. Έτσι αν θα δώσουν 1, 21 ή 51 άδειες δεν με ενδιαφέρει καθόλου, γιατί θα καταλήξουμε στα ίδια. Δηλαδή σήριαλ αισθητικής και ποιότητας τουρκιστάν, βαλκανιστάν και βραζιλιστάν, "ενημερωτικής" εκπομπής που δεν προσφέρει καμία ενημέρωση, εκπομπές μαγειρικής με φαγητά που δεν τρώγονται, ομφαλοσκοπικές ειδήσεις μίας ώρας, γελοία τηλεπαράθυρα και χαζοχαρούμενα πρωϊνάδικα - μεσημεριανάδικα.

Αν μαζέψεις ό,τι καλό έχουν όλα τα ιδιωτικά κανάλια βγάζεις δεν βγάζεις μισής ημέρας κανονικό πρόγραμμα για νοήμονες ανθρώπους.

Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα την πληρώσουν εν προκειμένω. Όχι η ενημέρωση ή η ποιότητα των εκπομπών. Αυτά μας έχουν αποχαιρετήσει προ πολλού.

Όσο για τον πλουραλισμό. Σιγά την πολυφωνία που είχαν τα κανάλια τόσα χρόνια. Δεν θα ξεχάσω τις 828 απόψεις του κάθε πικραμένου για το Βατοπαίδι επί πόσους μήνες. Τα γεγονότα στον πλανήτη έτρεχαν κι εμείς είχαμε τις "πολυφωνικές" απόψεις για τα χρυσόβουλα. Ή την υστερία-έρωτα όλων των καναλιών για τους "πρόσφυγες". Επί πόσους ακόμη μήνες.

Όσο η Ελλάδα θα έχει τέτοιου είδους δημοσιογραφία ο αριθμός των καναλιών θα είναι λεπτομέρεια και απλή δημιουργία εντυπώσεων του καθεστώτος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail