Μάχες τούρκων και των παραστρατιωτικών του ομάδων με YPG και SDF στη Βόρεια Συρία και επίθεση με χημικά

Oι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στον τομέα της Jarablus και σ΄όλη Β Συρία υπό το πρόσχημα του πολέμου κατά της ISIS. Δεσμεύθηκαν σε μάχες με το (YPG) και (SDF) στα νότια της Jarabulus.Παρατηρήθηκαν σφοδρές μάχες στην περιφέρεια της Ayn al-Bayda όπου οι SDF προήλασαν με επιτυχία και κατέλαβαν το Amarnah -all παρά τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και την επίθεση από τουρκικό πυροβολικό.

Το τουρκικό πυροβολικό σφυροκόπησε το Tal Rifaat και την αεροπορική βάση Menagh που κατέχονται από τους (SDF). Η τουρκική αεροπορία έπληξε στόχους σε Tal Rifaat και στο χωριό Amarnah.

Την ίδια στιγμή το κουρδικό πρακτορείο « Ahna » μετέφερε ότι οι ομάδες των τρομοκρατών που υποστηρίζει η Τουρκία βομβάρδισαν το χωριό Dandaniyah που ελέγχεται από το SDF με ρουκέτες χημικών και δημοσιοποίησε ένα σχετικό βίντεο αλλά δεν διοχέτευσε επιπρόσθετες αποδείξεις.



Στις 25 Aυγούστου ο εκπρόσωπος τύπου του (ROC) μετέφερε ότι οι SDF αποσύρθηκαν από το Manbij και τις δυτικές ζώνες του Ευφράτη. Βέβαια στις 26 Aυγούστου έγινε φανερό ότι τουλάχιστον ένα μέρος των μονάδων του YPG παραμένουν στην περιοχή.veteranstoday 26/8/16

dimpenews.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail