Kάλεσμα των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα από περίεργη ΜΚΟ

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Mission Dawah η οποία αποτελεί τμήμα της Ισλαμικής Ακαδημίας Παιδείας και ‘Ερευνας (iERA) που ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2009 από τον Abdur Raheem Green, βρετανό σαλαφιστή, καλεί τους Μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα να βοηθήσουν στην διάδοση του μηνύματος του Αλλάχ.

Το κάλεσμα έγινε μέσω της σελίδας της οργάνωσης στο Facebook στις 20 Ιουνίου του 2016 αλλά εξακολουθεί να βγαίνει στις αρχικές σελίδες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ως χορηγούμενο.



Να αναφέρουμε πως η iERA στην οποία υπάγεται η ΜΚΟ Mission Dawah έχει χαρακτηρισθεί ως ομάδα μίσους από αντι-θρησκευτικές οργανώσεις και ειδήμονες, κάτι που τα μέλη και το διοικητικό της συμβούλιο αρνούνται. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως μέλη στο διοικητικό της συμβούλιο υπήρξαν ο Zakir Naik, ο οποίος σε ομιλίες του έχει δηλώσει πως όλοι οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να είναι τρομοκράτες. Οι ομιλίες του έχουν επικριθεί στον Καναδά και στον Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της ρητορικής μίσους που αναπτύσει. Αρκετές από αυτές έχουν αναρτηθεί στο You Tube στο κανάλι The Merciful Servant το οποίο παρακολουθούσε ο τσετσενικής καταγωγής Tamerlan Anzorovich Tsarnaev (ένας από τους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστώνης).

Τέλος για την ιστορία να τονίσουμε πως Dawah σημαίνει κυριολεκτικά πρόσκληση και στην προκειμένη περίπτωση εννοούν το κάλεσμα σε προσυλητισμό στο Ισλάμ.

Στην περίπτωση του καλέσματος των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, ο σύνδεσμος της ανάρτησης όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία οδηγεί σε φόρμα του google όπου ζητούνται να συμπληρωθούν στοιχεία.


Το κάλεσμα έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου οι σκοποί της Ισλαμικής Ακαδημίας Παιδείας και ‘Ερευνας (iERA) έχουν επικριθεί ποικιλοτρόπως και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics and Daily News

geopolitics.com.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail