Habemus Νέστορα

Αυτή τη φορά ο Τσίπρας δεν μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής για ν' ακούσει τη βαθυστόχαστη ομιλία του Λεβέντη. Είχε αποφασίσει να μη μιλήσει, οπότε δεν τον έπαιρνε να πάει, ν' ακούσει τον Λεβέντη και να φύγει σαν κλέφτης. Ο Λεβέντης, όμως, ήταν σίγουρος ότι ο Τσίπρας τον ακούει από το γραφείο του. Εχει κάνει μεγάλη δουλειά ο κυρ-Αλέκος με το φρέντο. Τον έχει πείσει ότι ο Τσίπρας βυθίζεται με μεγάλη προσοχή στη μελέτη των πολιτικών του παρεμβάσεων. Τόσο που πέταξε ένα τετράδιο με τσιτάτα των Μαρξ-Ενγκελς-Λένιν, που το είχε από τα μαθητικά του χρόνια, και το έχει αντικαταστήσει μ' ένα τετράδιο που έχει μόνο τσιτάτα Λεβέντη!

Είναι να μην τρελαθεί ο πρόεδρος; Ο Τσίπρας τον θεωρεί Νέστορα της πολιτικής! Να μην του το ανταποδώσει; Ως Νέστορας, λοιπόν, ανέλαβε να εξηγήσει τι έγινε το 2015:

«Τον κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία ότι είχε σχέδιο να πάει τη χώρα στη δραχμή και ότι ήταν σύμφωνος με τον Βαρουφάκη. Αλλο συνέβη και πρέπει να το γνωρίζετε. Ο Βαρουφάκης υποσχόταν στον κ. Τσίπρα ότι θα υποκύψει τελικά η Μέρκελ. Ο Βαρουφάκης παρέσυρε τον κ. Τσίπρα να περιμένει και του έλεγε “θα δεις στο τέλος ότι δεν θέλουν να διαλύσουν την ευρωζώνη“. “Τελικά, θα μας κάνουν τα χατίρια“, του έλεγε ο Βαρουφάκης. Εκεί παρεσύρθη ο Τσίπρας και χάσαμε χρόνο. Είναι πολιτική η ευθύνη του Τσίπρα. Για όνομα του Θεού, μην φθάσουμε στο σημείο ότι ο Τσίπρας είχε συναινέσει να πάμε στο Νομισματοκοπείο, να πάμε στη δραχμή και κάτι τέτοιες ανοησίες, που πιστεύω ότι δεν τις πιστεύει ούτε ο –πιστεύω- σοβαρός, καινούριος Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Δεν το θεωρώ»!

ΥΓ. «Εγώ σαν Βασίλης Λεβέντης δεν έχω κοιμηθεί πολλές νύχτες. Δεν μπορώ να εξηγήσω της Φώφης τη στάση. Λοιπόν, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δηλαδή στον ύπνο μου σηκώνομαι και τραντάζομαι και λέω τι είναι αυτό τώρα. Πάντως, ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει το θέμα αυτό. Σας το λέω ειλικρινά». Βαλεριάνα, πρόεδρε, βαλεριάνα. Κι άμα δε σε πιάσει αυτή, «κούμπωσε» κάνα Ζάναξ να στανιάρεις.

eksegersi.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail