H Ρωσία μεταφέρει αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και S-300 στη νέα βάση της στο Ιράν και δημιουργεί μια νέα Ευρασία

Σοκ και δέος από την Ρωσία η οποία θωρακίζει με γοργά βήματα το Ιράν και δημιουργία μια νέα Ευρασία.

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν πως γιγαντιαία Antonov An-124 θα μεταφέρουν σήμερα την Τετάρτη 17 Αυγούστου αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και S-300 για την νέα ρωσική αεροπορική βάση που ετοιμάζεται στο Noji, 50 χλμ από την δυτική πόλη Hamedan (Biblical Shushan).

Αυτό αναφέρουν στρατιωτικές πηγές του Ισραήλ.

Aυτή είναι η πρώτη φορά από το 1979 που το Ιράν έχει επιτρέψει σε μια ξένη στρατιωτική δύναμη να εγκαταστήσει βάση στο έδαφος του.

Μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστό ότι η Ρωσία έχει μεταφέρει στη νέα της βάση στο Ιράν στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 και Su-34 αλλά δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τον αριθμό.

Οι Ισραηλινοί παραδέχονται πως πρόκειται για μια δεύτερη αποτυχία στις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης οι οποίες δεν προέβλεψαν ούτε την ρωσική βάση στο Khmeimim ούτε την νέα στο Ιράν.

Μάλιστα αναφέρουν πως ειδικές δυνάμεις Spetsnaz πρόκειται να μεταβούν στο Ιράν για την ασφάλεια της νέας βάσης.

Οι κατασκευές στην αεροπορική βάση Noji ξεκίνησαν από την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου από κοινές ομάδες ρωσο-ιρανών τεχνικών που επέκτειναν τους αεροδιαδρόμους για να φιλοξενηθούν air τα βαριά βομβαρδιστικά Tupolev 22M3 και Sukhoi-34.

Δημιουργήθηκαν επιπλέον καταλύματα για το ρωσικό πλήρωμα, τους τεχνικούς κτλ.

Η στρατιωτική αμυντική συνθήκη Ιράν-Ρωσίας καλύπτει ελεύθερη μετάβαση σε όλο τον Ιρανικό εναέριο χώρο των ρωσικών μαχητικών.

Άδεια να επιχειρούν ρωσικά UAV στον ιρανικό εναέριο χώρο.

Άδεια να εκτελούνται πλήγματα με πυραύλους cruise μέσα του ιρανικού εναέριου χώρου.

Αμυντική συνθήκη μεταξύ Τουρκίας-Ιράν με την επίσκεψη του Ρ.Τ.Ερντογάν στην Τεχεράνη.

Δημιουργία άξονα Ιράν-Τουρκίας-Ρωσίας (και Κίνας προσθέτουμε εμείς)….

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail