Ιερόσυλη προπαγάνδα και οι ήρωες που δε θα ακούσει κανένας

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού


Από την μια βλέπεις προπαγάνδα τύπου η Παναγία εμφανίστηκε στον τάδε στην Συρία που είναι υπό τον έλεγχο του Άσαντ και νοιώθεις αηδία για τους δήθεν θρήσκους που χρησιμοποιούν την φθηνή προπαγάνδα ενός μουσουλμάνου Άραβα δικτάτορα στην χώρα του οποίου ίσχυε η πολυγαμία, η νομοθετική διαδικασία ήταν η Σαρία, και που δεν δίστασε πρόσφατα να βομβαρδίσει γηγενείς στην Ροζάβα απειλώντας και χριστιανούς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση οργάνωσης τους, και από την άλλη οι ήρωες…

Η Τουρκία είπε ότι ενημέρωσε τους πάντες για την εισβολή, δε θα τολμούσε άλλωστε χωρίς την άδεια τους Ο Σύριος υπουργός εξωτερικών έβγαλε μια εξαιρετικά μετριοπαθή ανακοίνωση, το ίδιο και η Ρωσία. Όλοι έχουν συμφέρον να νικηθούν τα έθνη που αποφάσισαν να καθορίσουν την δική τους μοίρα, Σύριοι-Ασσύριοι-Αρμένιοι-Κούρδοι- Άραβες, που αποφάσισαν να μην αφήσουν κανένα νταβατζή να ορίζει την μοίρα τους, είτε Ρώσος είτε Αμερικανός λέγεται αυτός είτε οι μαριονέτες τους.

Η Τζαραμπλούς είχε αδειάσει από τζιχαντιστές όταν επιτέθηκε η Τουρκία και οι ισλαμιστές που την συνόδευαν, ανάμεσα τους και οι αποκεφαλιστές του παιδιού/νεαρού Παλαιστίνιου.

Στόχος ποτέ δεν ήταν η ISIS ούτε μόνο οι Κούρδοι, στόχος είναι το δικαίωμα των εθνών να έχουν ταυτότητα και να μην είναι ενιαία συμπαγή πράγματα σε σύνορα που αποφάσισαν οι ιμπεριαλιστές για τα συμφέροντα τους.

Μια μικρή φυλή Αράβων σύμμαχοι των Κούρδων αντιστέκεται από χθες στην εισβολή των Τούρκων στο σπίτι της, και ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ ζήτησε επιπλέον τανκς για να αντιμετωπίσει την αντίσταση αυτής της μικρής φυλής.

Αυτοί είναι οι ήρωες και όταν οι ήρωες είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν αργά ή γρήγορα θα νικήσουν.

Στο μεταξύ οι Έλληνες της Συρίας είναι μόνοι τους, ανύπαρκτοι για την διεθνή πραγματικότητα, με κομμένες ρίζες. Πάντα πουλούσαμε το έθνος αλλά λίγο έλεος… σταματήστε να προπαγανδίζετε υπέρ των Αραβοφασιστών που τους έκοψαν τις ρίζες, έλεος!

Μακάρι οι λαοί να νικήσουν, ίσως τότε και οι Έλληνες της Συρίας βρουν μόνοι τους το θάρρος για να διεκδικήσουν τις κομμένες ρίζες τους, ξεπερνώντας τον τρόμο του διλλήματος ισλαμιστές ή Αραβοφασίστες. Ένα είναι σίγουρο, από τους Έλληνες του κράτους δεν έχουν κάτι να περιμένουν παρά μόνο αδιαφορία και ψευδαισθήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail