Ένοχος ή βλάξ; Επικίνδυνος ή ψεύτης;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ

Στην φτωχή τους λογική, στην μονομανή τους προπαγάνδα, μπερδεύουν επίτηδες την Οικονομία με το Κράτος.

Θεωρούν αξιόπιστο, μόνον ότι είναι κρατικό. Πιστεύουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εργαζόμενοι με δικαιώματα.

Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα δεν νοιάζονται. Απλά τους φορολογούν.
  • Μόνο οικονομικά αγράμματοι, πολιτικοί καιροσκόποι, επαγγελματίες ψεύτες, θα τολμούσαν να  συνδυάσουν και να συνδέσουν την επιτυχία της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, μόνο με το μέγεθος του Δημοσίου Χρέους.
Το κόστος της πρώτης περιόδου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ από όλους τους σοβαρούς οικονομικούς αναλυτές, διεθνείς οίκους και φορείς εκτιμάται ανάμεσα στα 86 και τα 100 δις Ευρώ.
  • «Το Δημόσιο Χρέος δεν αυξήθηκε, άρα λένε ψέματα όσοι εκτιμούν ότι η ζημιά ήταν 100 δις €» απάντησε αμέσως με συνέντευξη σε φιλικότατη εφημερίδα αλλά με λεπτομερέστατη επίσημη ανακοίνωση ο Υπουργός Οικονομικών.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν είναι οικονομικά αγράμματος. Το αντίθετο.
  • Όταν όμως προσπαθεί να μετρήσει την επιτυχία μιας οικονομικής πολιτικής μόνο με το μέγεθος του Δημοσίου Χρέους, χωρίς να μετράει όλα τα υπόλοιπα μεγέθη, την ανεργία, την απασχόληση, την αύξηση του εθνικού αλλά και του ιδιωτικού εισοδήματος, τις άμεσες ξένες επενδύσεις, τις δημόσιες δαπάνες και τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, απλά προσπαθεί να παραπλανήσει.
Το πραγματικό, τεράστιο, εγκληματικά βαρύ, κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν αφορά και δεν μπορεί να μετρηθεί με το μέγεθος του Δημοσίου Χρέους.
Η Ελλάδα από το 2012 και μετά δεν έχει πρόβλημα Χρέους. Έχει πρόβλημα ΑΕΠ, ανάπτυξης.
Το χρέος της Ελλάδας έχει φύγει από τις αγορές και για τα επόμενα 60 χρόνια, αποτελεί πρόβλημα των φορολογουμένων της Ευρώπης. Οποιαδήποτε διευθέτηση του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους αφορά τον τρόπο αποπληρωμής των ιδιαίτερα χαμηλών τοκοχρεολυσίων.
Για να «σβήσει» το Χρέος της η Ελλάδα έχει μόνο μία μέθοδο:
  • Την θεαματική αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας.
  • Την αύξηση της απασχόλησης και την διόγκωση της αξίας των περιουσιακών της στοιχείων.
  • Πρέπει να βρουν δουλειά 1,5 εκατομμύριο Έλληνες, να ξεκινούν το πρωί με την ελπίδα ότι αύριο θα είναι μια ακόμη καλύτερη μέρα.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Στέρησε από τους Έλληνες το όνειρο, την ελπίδα, την προοπτική.
Γι’ αυτό επιδίδονται σε ασκήσεις κομματικής προπαγάνδας, μπερδεύοντας επίτηδες τα μεγέθη της οικονομίας με το μέγεθος της κρατικής γραφειοκρατίας…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail