Κυριάκο, αυτή είναι η ΝΔ που θα κυβερνήσει;

Του Κώστα Βουλγαράκη

Την ίδια στιγμή, που επιθυμώ να γιατρευτούμε και φύγει από πάνω μας η «χολέρα» που μας βρήκε, την ίδια στιγμή πάλι σκέφτομαι και τρέμω, στο «ποιος θα μας Κυβερνήσει».

Παρακολουθώ ανένταχτος και αποστασιοποιημένος, το τι συμβαίνει στα Κόμματα της Αντιπολίτευσης και απογοητεύομαι με την κατάντια τους. Ντρέπομαι που η Χώρα μας, τόσα χρόνια και τρεις γενιές ολόκληρες, δεν ανέδειξε έναν ΣΟΒΑΡΟ Ηγέτη. Έναν Ηγέτη, που θα μπορέσει να συσπειρώσει δίπλα του, έστω μόνο τους λίγους σοβαρούς συνεργάτες και οπαδούς, για να παρεμβαίνει ουσιαστικά και ισορροπημένα στα πολιτικά πράγματα, έτσι ώστε, να ξεκινήσει μια νέα πορεία, που θα δείξει την κατεύθυνση της πραγματικής ελπίδας.

Ομολογώ ότι, όταν βγήκε μπροστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσκαιρα είδα αχνά μια ελπίδα  σοβαρότητας και συνέπειας. Επεσήμανα δημόσια (και του έστειλα και σχετικό μήνυμα) ότι,  «Αν θέλει κάτι να κάνει, θα πρέπει να απεμπλακεί από το παρελθόν, να ξεκαθαρίσει ΑΜΕΣΑ τη σαβούρα και τους δεινόσαυρους από το Κόμμα του, να έρθει σε ρήξη με τις κατεστημένες δεσμεύσεις της παράταξης του και αν χρειαστεί, να αλλάξει ακόμα και σύμβολα και ονομασία, για ένα νέο και διαφορετικό Κόμμα, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει και σε όποιον αυτό αρέσει. Τόνισα μάλιστα, ότι  ο χρόνος μετρά εις βάρος του».

Αντ’ αυτού, βλέπω στασιμότητα, μούχλα και εσωστρέφεια.

Έτσι όπως το βλέπω, σε λίγο οι «συνιστώσες» της ΝΔ, θα κάνουν, τις «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ, να ωχριούν μπροστά τους.

- «Κύκλοι του Σαμαρά», πιέζουν σε μια στείρα και ολοκληρωτική αντιπολίτευση, λες και η δικαίωση τους (στο κακό που μας έκαναν), θα έρθει μέσα από την καταστροφή της Χώρας.

- «Κύκλοι του Καραμανλή», πιέζουν για μια «ανάρμοστη» σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, απλά και μόνο, για να πάρει ο «εκλεκτός», σειρά για ΠτΔ.

- Άλλοι εκεί μέσα, ερωτοτροπούν με την Ακροδεξιά και άλλοι με τα «παραφύση» Κομματάκια της διαμαρτυρίας, χωρίς κανένα ιδεολογικό στίγμα και προσανατολισμό.

Και ενώ, ΟΛΟΙ μιλούν για όλα και ο καθένας για την πάρτι του (πάντα μέσω κύκλων), ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν ακούγεται πουθενά ή έστω μιλά τόσο «άψυχα» που όλοι οι άλλοι τον καπελώνουν.

κ.κ. ΣΑΜΑΡΑ και ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,

όποιος ασκεί εξουσία και επιρροή, μέσα από τη σκοτεινή σπηλιά του παρασκηνίου, λέγεται ΣΥΝΟΜΩΤΗΣ. Γι’ αυτό λοιπόν ……. ή μαζέψτε του «κύκλους» σας ή διαχωρίστε τη θέση σας απ’ αυτούς. Δεν είναι αρμόζον, σε πρώην Πρωθυπουργούς, να αφήνουν, να μιλούν άλλοι για λόγου τους. ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ. Η σιωπή σας, σημαίνει ΑΠΟΔΟΧΗ, όλων αυτών των διάσπαρτων φημών, διεργασιών και αντιπαραθέσεων, δηλαδή της εσωστρέφειας του Κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση, είναι και ανήθικο και αναξιοπρεπές.

κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,

το πόσο δυνατό και αξιόπλοο είναι ένα σκάφος, φαίνεται στο πως συμπεριφέρεται και αντιδρά στα κύματα. Δεν είναι δυνατόν, σε κάθε θέμα που ανακύπτει –τυχαία ή σκόπιμα- η ΝΔ να εμφανίζεται διάσπαρτη σε βιλαέτια και να αρχίζουν τα υπονοούμενα και οι αλληλοκατηγορίες του τι θέλει ο Μεϊμαράκης, τι είπε ο Σαμαράς και τι όνειρο βλέπει ο Καραμανλής. 

Αυτά δείχνουν «μαούνα» σάπια, με Καπετάνιο καρβουνομηχανοδηγό. 

Μετά από επτά (7) χρόνια Μνημόνια και αθέτηση τόσων πολλών υποσχέσεων από ΟΛΟΥΣ, είμαι βέβαιος ότι οι οπαδοί σου και ο Ελληνικός λαός, μικρή σημασία θα δώσει στο πρόγραμμα σου (όπως και στων προηγούμενων). Αυτό που θα μετρήσει, είναι μόνο ο «αέρας Ηγεσίας».
Σήμερα και ανεξαρτήτως προγράμματος (που ούτως ή άλλως, από αλλού θα καθορίζεται), όλοι ξέρουμε ότι, «ΑΥΤΟ που χρειάζεται ο τόπος, είναι ένας Καπετάνιος, που θα πιάσει στιβαρά το τιμόνι και θα ακολουθήσει (επιτέλους) μια πορεία χαραγμένη επί χάρτου».
Δεν ξέρω τι θα πουν και τι θέλουν, οι οπαδοί της ΝΔ, αν δηλαδή αυτοσκοπός τους, είναι μόνο και μόνο να κυβερνήσουν ξανά.

Ξέρω όμως ΤΙ ΘΕΛΩ ΕΓΩ. Θέλω σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, πυγμή και κύρος του Ηγέτη, που θα υποστηρίξω και οπωσδήποτε ΔΕΝ ΘΕΛΩ ένα Ηγέτη σαλαμοποιημένο, υπό κηδεμονία ειδικά των αποτυχημένων και των απολιθωμένων.

Κατέβηκες με το σύνθημα: «Βάζουμε τάξη στο Κόμμα, για να βάλουμε τάξη και στη Χώρα».
Εγώ θα σου έλεγα: «Κυβέρνησε το Κόμμα σου, για να δείξεις ότι μπορείς να Κυβερνήσεις και τη Χώρα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail