Έρχεται ο «Μεγάλος Αδερφός» στις τραπεζικές καταθέσεις

Τον «Μεγάλο Αδερφό» επιστρατεύει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ώστε μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής να προσδιορίζεται η καθαρή ατομική ή οικογενειακή τραπεζική περιουσία για κάθε ΑΦΜ, ώστε στη συνέχεια να τη συγκρίνει με τα δηλωθέντα ατομικά ή οικογενειακά εισοδήματα.

Όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική», το νέο «όπλο» κατά της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, θα δίνει τη δυνατότητα για μαζικούς ελέγχους και ταχύτητα αποτελεσμάτων, καθώς η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μπορεί να «ταξιδέψει» στο χρόνο και να αποκαλύπτει μεγάλες αποκλίσεις για κάθε έτος χωριστά.

Με το νέο σύστημα οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση όχι μόνο στα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων, αλλά και στις κινήσεις που πραγματοποιούνται στη διάρκεια του έτους, συνδυαστικά πάντοτε με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος προς τα τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία εντός 24 ωρών αποστέλλουν επίσης ηλεκτρονικά απάντηση για συγκεκριμένο ΑΦΜ, που περιλαμβάνει τα στοιχεία των καταθετικών λογαριασμών στους οποίους συμμετέχει ή συμμετείχε κατά την τελευταία 10ετία μαζί με τα τρέχοντα υπόλοιπά τους.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail