Τα λεφτά παραμένουν στα... στρώματα

Τα λεφτά των Ελλήνων καταθετών όπως φαίνεται παραμένουν κάτω από στρώματα και μέσα στα σεντούκια καθώς δεν έχει αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης που θα οδηγούσε στην επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι αισιόδοξες προβλέψεις που κάνουν λόγο για την επιστροφή 3-4 δισ ευρώ στις ελληνικές τράπεζες ως το τέλος του 2016, αντίθετα, τα στοιχεία κινούνται προς το δυσμενές σενάριο του 1-2 δισ ευρώ.

Την ανασφάλεια των Ελλήνων εντείνει η αβεβαιότητα για το μέλλον της οικονομίας και το γεγονός ότι μια εξαιρετικά δύσκολη αξιολόγηση θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι για την αλλαγή του κλίματος είναι απαραίτητη η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να υπάρξει μια αίσθηση προόδου και σταθερότητας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail