806.000 συνταξιούχοι θα χάσουν το 38% των εισοδημάτων τους

Η «Μεγάλη Σφαγή» των συντάξεων συνεχίζεται με το δεύτερο κύμα να χτυπά τον Σεπτέμβρη με μειώσεις έως και 38% 806.000 επικουρικές συντάξεις. Έχει προηγηθεί ο πρώτος γύρος, με τις πληρωμές Αυγούστου, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τις 320.000 επικουρικές συντάξεις που επανυπολογίστηκαν οδηγήθηκαν σε μειώσεις οι 66.900 δηλαδή το 21%.

Για τον Οκτώβριο μένουν περίπου 120.000 συντάξεις με ειδικά καθεστώτα ώστε να κλείσει ο κύκλος αναπροσαρμογής 1,23 εκατ. επικουρικών συντάξεων. Στις πληρωμές του Οκτωβρίου δεν θα εμφανιστούν μόνο οι μειώσεις σε όσους από τους τελευταίους 120.000 συνταξιούχους ο επανυπολογισμός οδηγήσει σε «μαχαίρι», αλλά και η πρώτη δόση της επιστροφής των αναδρομικών, αφού ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι οι μειώσεις στις επικουρικές ξεκινούν από τις συντάξεις Ιουνίου και ήδη σχεδιάζεται η αναδρομική επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων σε τρεις δόσεις (Οκτώβριος – Δεκέμβριος).

Όσοι εισπράττουν κάτω από 1.300 ευρώ μεικτά (1.120 ευρώ καθαρά) από κύριες και επικουρικές συντάξεις διασώζονται σύμφωνα με την Καθημερινή από τις μειώσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail