Η πτώχευση του 2009 ήταν ιστορικά προδιαγεγραμμένη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Το θέμα της ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος από την ελληνική δικαιοσύνη, του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου, εξελίσσεται σε ακανθώδες πρόβλημα όχι μόνο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και για το εγχώριο πολιτικό σύστημα που μετά τη μεταπολίτευση κρατά τα ηνία της κυβερνητικής εξουσίας. Η χθεσινή παρέμβαση υπέρ του κ. Γεωργίου, της Επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριάν Τίσεν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν), προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία σε λίγες μέρες ξεκινά νέες συζητήσεις με το κουαρτέτο για την επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Η Βελγίδα Επίτροπος Μαριάν Τίσεν, σχολιάζοντας την δικαστική δίωξη του κ. Γεωργίου, αναφορικά με την υποτιθέμενη αλλοίωση του ελλείμματος και του χρέους της γενικής κυβέρνησης του 2009, είπε τα εξής αξιοπρόσεκτα: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω οποιαδήποτε απορία και να μεταφέρω την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι υπεύθυνη για την Eurostat, πως τα στοιχεία του δημοσίου χρέους της Ελλάδας που λάβαμε για την περίοδο 2010-2015, είναι πλήρως αξιόπιστα και αναφέρθηκαν με ακρίβεια στη Eurostat, σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιόδους … θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για δηλώσεις στα ΜΜΕ για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, που φαίνονται να μην δέχονται την εγκυρότητα των δημοσιονομικών στοιχείων, στα οποία βασίστηκε η δημοσιονομική υποστήριξη της Ελλάδας … η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ξεκάθαρη … καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αποκηρύξει δημοσίως τις υπόνοιες για παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της περιόδου 2010-2015 και να προστατεύσει την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από τέτοιες κατηγορίες».

Και ο πιο αδαής πολίτης αντιλαμβάνεται, ότι, η ποινική δίωξη κατά του κ. Γεωργίου μπορεί να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ για τη χώρα μας, αν η κυβέρνηση δεν χειριστεί το όλον θέμα με εξυπνάδα και πολιτική διπλωματία. Η μεγάλη σοβαρότητα της υπόθεσης Γεωργίου πιστοποιείται από το γεγονός, ότι, οι ενστάσεις της Κομισιόν επισημαίνονται εγγράφως σε επιστολή προς τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, που από κοινού υπογράφουν η Επίτροπος Μαριάν Τίσεν, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Στην επιστολή αυτή, οι συγκεκριμένοι κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να αποδοκιμάσει δημοσίως τις κατηγορίες κατά του κ. Γεωργίου περί παραποίησης των στοιχείων του κρατικού ελλείμματος του 2009, να αποδεχτεί την αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων της περιόδου 2010-2015 και να εγγυηθεί με πράξεις την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ. Το πιο ενδιαφέρον ίσως σημείο της επιστολής των Τίσεν, Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί προς τον κ. Τσακαλώτο, σχετίζεται με την επισήμανσή τους ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί για την εγκυρότητα των στατιστικών στοιχείων του 2012, βάσει των οποίων έγιναν τα δύο κουρέματα του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.

Η υπόθεση Γεωργίου είναι εξαιρετικά σοβαρή και αν η ελληνική κυβέρνηση δεν την χειριστεί έξυπνα και αποτελεσματικά, βέβαιο είναι ότι για μια ακόμα φορά η χώρα μας θα ξευτιλιστεί διεθνώς. Το θέμα Γεωργίου έχει μια ουσιαστική παράμετρο, που λέγεται Κώστας Καραμανλής.

Ο άνθρωπος αυτός απεδείχθη μοιραίος, γιατί στα χέρια της κυβέρνησής του έσκασε η βόμβα της κατάρρευσης των Δημοσίων Οικονομικών το 2009.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεών του τεράστιες και η ζημιά που προκάλεσαν στην εθνική οικονομία ανυπολόγιστες. Αυτός ο μικρόψυχος άνθρωπος, με το ανεπαρκέστατο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο του, αντί με θάρρος και γενναιότητα, να αναλάβει το μέρος των ευθυνών που του αναλογούν για την πτώχευση της πατρίδας το 2009, με δειλία και υποκρισία προσπαθεί να αποποιηθεί των ιστορικών του ευθυνών, ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στον αχυράνθρωπο Γεωργίου και τον mentally deficient, αγγλιστί “βλαμμένος”, Γεώργιο Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ). Ανάξιοι πολιτικοί, οι οποίοι δεν συναισθάνονταν το μέγεθος των ιστορικών ευθυνών τους, μπροστά στις συγκλονιστικές στιγμές που περνούσε η πατρίδα.

Ο εγκάθετος του δικομματικού κατεστημένου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Ανδρέας Γεωργίου, έστω ότι με άνωθεν εντολές παραχάραξε το έλλειμμα και αντί για -22 η ΕΛΣΤΑΤ το παρουσίασε στην Eurostat σε -32 δις ευρώ. Στην προκειμένη περίπτωση, ο αχυράνθρωπος Γεωργίου αλλοίωσε το έλλειμμα μιας καταχρεωμένης και ουσιαστικά χρεοκοπημένης χώρας. Σε πάμπολλες αναλύσεις μας, έχουμε υποστηρίξει ότι η πτώχευση του 2009 ήταν νομοτελειακή και ιστορικά προδιαγεγραμμένη.

kontranews.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail