Έξι στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev από τη Ρωσία ισοπέδωσαν θέσεις, οχήματα και εξοπλισμό των τζιχαντιστών στην Παλμύρα

Στρατής Μαζίδης
(twitter:@SMazidis)
Το πρωί της Τρίτης έξι στρατηγικά ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας, τύπου Tupalov Tu-22M3, πραγματοποίησαν μια σειρά από εναέριες επιθέσεις σε θέσεις του ισλαμικού κράτους ανατολικά της Παλμύρα, ρίχνοντας τόνους εκρηκτικών σε διάφορους στόχους.

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα δεν είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση
Khmeimim της Λαττάκεια, αλλά μάλλον από κάποια αεροπορική βάση στη νότια Ρωσία.

Η επίθεση ήταν πρωτοφανής σε έκταση και πιστεύεται ότι ήρθε ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου πριν από τέσσερις ημέρες όπου σκοτώθηκαν και οι δύο πιλότοι .


Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, η ρωσική Αεροπορία κατάφερε να καταστρέψει 3 δεξαμενές, 3 αποθήκες πυρομαχικών, 8 φορτηγά, ένα στρατόπεδο τομέα, και 4 ΒΜΡ της ISIL.

Πριν από δύο ημέρες, το Al-Jazeera ανέφερe ότι οι τζιχαντιστές είχαν εισέλθει στην αρχαία πόλη της Παλμύρα από τα νοτιοανατολικά προάστια. Κάτι τέτοιο όμως δεν ευσταθεί, ωστόσο οι τζιχαντιστές παρουσιάζονται αρκετά δραστήριοι στην περιοχή με πιθανό σκοπό να ανακτήσουν την πόλη όπως ίσως απέδειξε και η σημερινή ρωσική επίθεση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail