H Πομπηία, ο τραπεζίτης, ο εκδοτάκος και το δείπνο σε νησί των Σποράδων

Μέρες Πομπηίας ζει το πολιτικο-επιχειρηματικό σύστημα στην Ελλάδα με φόντο τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και ουσιαστικά τον έλεγχο της οικονομίας, επομένως και της εξουσίας για τα επόμενα χρόνια. Οι ημιμαθείς, ανόητοι και ιδιαίτερα διαπλεκόμενοι κυβερνώντες καθίστανται πολύ πιο επικίνδυνοι ακόμη και από πανέξυπνα λαμόγια της πιάτσας.

Διότι μπορεί τα λαμόγια να ξέρουν να παίζουν το παιχνίδι και να κάνουν πίσω όταν δεν τους παίρνει, όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αισθανόμενη ότι απειλείται και κινδυνεύει να χάσει την κουτάλα, γίνεται πολύ επικίνδυνη για όσους θεωρεί αντίπαλους.

Μια ματιά να ρίξει κανείς στα κυριακάτικα φύλλα θα διαπιστώσει ότι δύο άνθρωποι έχουν στοχοποιηθεί από τα ντιλίβερι μπόις του Μαξίμου. Ο ένας είναι ο Αντ. Σαμαράς κι ο άλλος είναι ο Γ. Στουρνάρας. Οι λόγοι προφανείς. Από το 2009 που ξέσπασε η κρίση οι μόνες σοβαρές προσπάθειες που έγιναν για να σταθεί η χώρα στα πόδια της ήταν από αυτούς τους δύο. Αν και δεν είχαν καμιά σχέση μεταξύ τους πρόταξαν το συμφέρον της πατρίδας, συμφώνησαν ότι η Ελλάδα καταστρέφεται, εμπιστεύτηκαν ο ένας τον άλλον και τελικά έφεραν αποτέλεσμα. Παρέδωσαν μια χώρα με ανάπτυξη έπειτα από 8 χρόνια ύφεσης και ήρθαν οι ανίκανοι να τη διαλύσουν ξανά.

Έτσι, λοιπόν, ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εναντίον τους έχει ως βάση το Μαξίμου και κύριο στόχο να εξουδετερωθούν οι αντίπαλοι.

Από τη μια το σενάριο συνωμοσίας που θέλει τον Σαμαρά να ηγείται ομάδας που θέλει να διώξει τον Τσίπρα. Κι από την άλλη το δείπνο στο σπίτι του Κοντογιαννόπουλου στο οποίο κλήθηκε ο Στουρνάρας και του ζητήθηκε να αναλάβει την ηγεσία της κεντροαριστεράς αλλά αυτός αρνήθηκε ευγενέστατα. Οι κυβερνητικές εφημερίδες σηκώνουν τα θέματα, πλέκουν σενάρια και χτυπάνε όπου βρουν για να μην αφήσουν να ακουστεί η μοναδική απειλή που είναι οι δύο πιο πάνω.

Όμως, πέρα από αυτό στο παρασκήνιο παίζεται κι άλλο χοντρό παιχνίδι. Είναι οι ραγδαίες αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα. Οι πληροφορίες λένε ότι στο Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει την ΤτΕ διότι αυτή εποπτεύει τις αλλαγές προσώπων. Φημολογείται ότι κυρίως οι Δραγασάκης και Παππάς, μαζί με τους αυλικούς τους, προωθούν συγκεκριμένα πρόσωπα στις τράπεζες θέλοντας να ελέγξουν το χρήμα και που πάει. Θέλουν να βάλουν δικούς τους και για να καλύψουν σκάνδαλα και σκανδαλάκια. Όπως π.χ. ένα περίεργο δάνειο σε χρεοκοπημένη εταιρεία ή μια περίεργη υπόθεση με εγγυητικές εκατομμυρίων. Υπάρχει βεβαίως προσωπικό ενδιαφέρον από συγκεκριμένα κυβερνητικά και επιχειρηματικά κέντρα που θέλουν δικούς τους τραπεζίτες στα διοικητικά συμβούλια.

Εξ ου λοιπόν και οι επιθέσεις κατά της ΤτΕ και του Στουρνάρα, σε συνδυασμό βεβαίως με το γεγονός ότι κάποιοι παρουσιάζουν τον κεντρικό τραπεζίτη ως τον άνθρωπο που θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί στη γελοιότητα του σκληρού πολιτικού συστήματος, της κομματοκρατίας και του λαϊκισμού.

Όμως, επειδή ξέρουμε τι παίζεται κι έχουμε και γάτες Ιμαλαΐων σε όλη την Ελλάδα σας λέμε το εξής που έχει σχέση με τα παραπάνω. Ποιος τεράστιος τραπεζίτης έτρωγε πιατέλες με ψαρικά το Σάββατο σε νησί των Σποράδων μαζί με «μικρούλη» αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνο εκδότη που πολλές φορές λειτουργεί σαν τρωκτικό και είχε στο παρελθόν εμπλοκές με τη δικαιοσύνη από την οποία τη γλίτωσε παρά τρίχα;

Το γεύμα, μετά των συζύγων, είχε πολύ κουβέντα για το τραπεζικό αλλά και για το πώς θα αποδομηθεί το ταχύτερο ο κεντρικός τραπεζίτης αλλά και όποιος είχε ή έχει σχέση μαζί του. Οι πληροφορίες από τη γάτα Ιμαλαΐων που έπιασε τα ποντίκια στη φάκα της όμορφης νησιωτικής ταβέρνας, λένε ότι μεγαλόσχημος επιχειρηματίας κινεί τα νήματα πίσω από την προσπάθεια απαξίωσης των ανθρώπων που έσωσαν τη χώρα πριν τη λαίλαπα Τσίπρα. Αυτός ο μεγαλόσχημος έχει δώσει εντολή σε εφημερίδες και σάιτ να χτυπάνε Σαμαρά και Στουρνάρα και ταυτόχρονα να στηρίζουν Αλέξη τον οποίο θεωρούν «χρήσιμο» μέχρι να μοιραστεί η πίτα για τα καλά. Άμα όμως συνεχίσει έτσι θα… φάνε τα μουστάκια τους όλοι εκείνοι που με τον τρόπο τους δίνουν δύναμη σε μια άχρηστη κυβέρνηση να επιβιώσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail